Ijahis idja julkaisi lisää esiintyjiä

Ohjelma on jälleen monipuolinen ja se nostaa esille erityisesti koltta- ja inarinsaamelaista musiikki- ja tanssiperinnettä, kertoo tuottaja Anu Magga.

Yle Saame
Felgen Orkester
Felgen Orkester

Inarissa 15.-16.8.14 järjestettävän alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma _Ijahis idjan _(su. Yötön yö)koko ohjelma on julkistettu.

– Ohjelma on jälleen monipuolinen ja se nostaa esille erityisesti koltta- ja inarinsaamelaista musiikki- ja tanssiperinnettä, kertoo tuottaja Anu Magga.

Felgen Orkester Inariin

Nyt julkaistuista nimistä suurin on karasjokelainen pop-rockbändi Felgen Orkester, joka esiintyy päälavalla lauantaina.

Festivaalin pääesiintyjän Mari Boinen nimi oli julkaistu jo aiemmin.

Lisäksi lauantain ulkoilmakonsertissa nähdään Tuupa Houseband Tuupa Records -levy-yhtiön omine artisteineen Ailu Valle, Amoc, Tiina Sanila-Aikio, Ulla Pirttijärvi Länsman, SomBy sekä Niillas Holmberg sekä tämänvuotinen Sámi Grand Prix -voittaja Aila-duo.

– Perinteistä joiusta, livðestä ja leu´ddista päästään puolestaan nauttimaan Petra Magga-Varsin, Matti Morottajan, Tiina Sanila-Aikion sekä Johan Anders Baerin esittämänä Järvituulet-konsertissa lauantaina.

Lauantain erikoisuutena koltankielinen kuorokonsertti

Lauantain erikoisuus on Fossekallen-kuoron konsertti Sajoksen auditoriossa.

– Fossekallen-kuoro on Neidenistä saapuva accappella-kuoro, joka koostuu lähes kolmestäkymmenestä suomalaisesta, norjalaisesta ja venäläisestä innokkaasta kuoroharrastajasta. Ijahis idjassa kuoro esittää muun muassa kolttasaamelaista leu´ddia.

Tapahtumaa on mahdollista seurata lauantain osalta Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toteuttaman livestream-nettilähetyksen kautta.

Perjantai omistettu lapsille ja nuorille

Perjantai on omistettu lapsille ja nuorille.

– Päivä koostuu saamenopiskelijoille tarkoitetuista musiikkityöpajoista sekä kaikille avoimesta ja ilmaisesta Ijahis ija násttážat -konsertista (su. Yöttömän yön tähtöset). Lastenkonsertissa kuullaan lasten omien esitysten lisäksi siperialaisvieraan Veronika Usholikin ja hänen Gubernator-yhtyeensä sekä suomalais-senegalilaisen Sila Fato -kokoonpanon musiikkia.

Kumpanakin iltana järjestetään iltaklubi Hotelli Kultahovilla. Perjantain klubin teemana on mááccuh, joka tarkoittaa inarinsaameksi saamenpukua.

Tarkka ohjelma löytyy Ijahis idjan nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).