1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Valtateiden risteykseen Porin Söörmarkussa voi tulla liikenneympyrä

Porin kaupunki on aiemmin vaatinut, että risteykseen tehdään eritasoristeys. Nyt ollaan kallistumassa myös liikenneympyrän hyväksymisen kannalle.

liikenne
Valtateiden 8 ja 23 risteys Porin Söörmarkussa.
Valtateiden 8 ja 23 risteys Porin Söörmarkussa on monen mielestä vaarallinen ja ruuhkainen.Matti Kauvo / Yle

Porin kaupunki on päätymässä hyväksymään myös liikenneympyrän rakentamisen valtateiden 8 ja 23 eli Porista Vaasaan ja Jyväskylään johtavien teiden risteykseen.

Söörmarkun risteyksenä tunnettuun teiden yhtymäkohtaan on aiemmin vaadittu eritasoristeystä.

Nyt apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus on päätynyt siihen, että kaupungin pitäisi hyväksyä myös liikenneympyrä. Asiasta on keskusteltu jo kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa.

Mielenmuutosta Hannus perustelee sillä, että Satakunnan Yrittäjät ja Kauppakamari ovat molemmat vaatineet risteyksen toteuttamista kiertoliittymänä.

Turvaton risteys

Nykyisellään risteys on turvaton eikä liikenne kulje siitä sujuvasti. Aamu- ja ilta-aikaan risteyksessä on pitkiäkin jonoja. Siksi yrittäjäjärjestöt toivovat nopeita ratkaisuja tilanteen parantamiseksi.

Kiertoliittymän rakentaminen maksaa miljoona euroa ja eritasoristeyksen rakentaminen viisi miljonaa. Koska valtion tierakentamisrahat ovat vähissä, kiertoliittymän rakentamiseen odotetaan saatavan rahaa nopeammin kuin eritasoristeyksen rakentamiseen.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan lopullisena tavoitteena on edelleen saada Söörmarkun risteykseen eritasoliittymä.

Lue seuraavaksi