Tukholman keskustassa pommiepäily – "pommiliiviin" sonnustautunut mies uhkaa puolueita

Poliisi on eristänyt Vanhassakaupungissa laajan alueen.

Ulkomaat
Polisiin eristämä katualue.
Anniina Wallius / Yle
Tukholma

Tukholman Vanhassakaupungissa on eristetty laaja alue pommiepäilyn vuoksi. Poliisi on laajentanut eristettyä aluetta useita kertoja ja paikalle on tuotu lisää poliiseja ja raskaampaa kalustoa. Paikalla on poliisin erikoisjoukkoja. Paikalle on tullut myös Tukholman kaasulaitoksen auto.

Poliisin mukaan ihmisoikeusjärjestön tiloihin Stora Nygatanilla tunkeutui iltapäivällä mies, joka on esittänyt uhkauksia. Mies on yksin järjestön tiloissa ja poliisi neuvottelee tämän kanssa. Miehellä on silminnäkijän mukaan pommiliiviltä vaikuttava esine.

Poliisi vahvistaa, että miehellä on poliittinen motiivi. Tämä on uhannut ainakin kokoomusta ja sosiaalidemokraatteja. Kokoomuksen Stora Nygatanilla sijaitsevat tilat on tyhjennetty ja Aftonbladetin mukaan poliisi on eristänyt myös sosiaalidemokraattien tilat Sveavägenillä.

– Poliiseja on paikalla todella paljon. Poliisiautoja on ajettu katujen päihin ja valtaosa Vanhastakaupungista on suljettu, kuvailee Stora Nygatanin lähellä oleva Yle Uutisten toimittaja Anniina Wallius.

Alueen rakennuksia ei ole evakuoitu, mutta ihmisiä ei päästetä rakennuksiin tai niistä pois.