1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb: "Hallitusohjelman nimi on Suomi uuteen nousuun – työllisyyttä ja kasvua"

Kokoomuksen puheenjohtaja ja hallitusneuvottelujen vetäjä Alexander Stubb kertoi hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa minihallitusneuvottelujen muuttuneen "semihallitusneuvotteluiksi."

Alexander Stubb. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Pääministeriksi pian nousevan Alexander Stubbin (kok.) johdolla käydyt minihallitusneuvottelut on saatu päätökseen. Minihallitusneuvottelut päättyivät viiden puolueen yhteisymmärrykseen uudesta hallitusohjelmasta. Stubb vitsaili minihallitusneuvottelujen muuttuneen "semihallitusneuvotteluiksi." Stubb kertoi neuvottelujen sujuneen hyvässä hengessä ilman "mulle, sulle" -henkeä.

Hyvällä tuulella oleva Stubb kertoi hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa hallitusohjelman nimen olevan "Suomi uuteen nousuun – työllisyyttä ja kasvua."

– Meillä oli kolme tavoitetta. Ensimmäinen oli se, että pidetään kehyksistä kiinni. Tässä tavoitteessa onnistuimme. Toinen tavoite oli että velkaantuminen taittuu. Siinäkin onnistuimme siten, että velkaantuminen taittuu ennusteiden mukaan vuonna 2018. Kolmas tavoite oli avittaa sekä kasvua että työlllisyyttä. Toivon mukaan ne toimenpiteet ja ehdotukset, jotka tästä hallitusohjelmasta löytyvät tulevat sen toteuttamaan, Stubb kertoi.

Hallituksen ohjelma perustuu pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen tekemiin rakennepoliittisiin päätöksiin sekä julkisen talouden sopeuttamista koskeviin linjauksiin. Hallituksen mukaan aiemmin sovittuja kehyssääntöjä noudatetaan.

Yle Uutiset seurasi hallitusinfoa hetki hetkeltä. Lue hallitusneuvotteluiden lopputulos tästä. (siirryt toiseen palveluun)