Tukholman Vanhankaupungin pommiuhka jatkunut jo tunteja

Joidenkin tiedotusvälineiden mukaan poliisi valmistelisi mahdollista rynnäkköä. Paikalla on pommirobotti ja poliisin erikoisjoukkoja.

Ulkomaat
Polisiin eristämä katualue.
Mies ilmestyi juhannusaaton aattona Civil Rights Defenders -järjestön tiloihin Tukholman vanhassa kaupungissa ja ilmoitti varustautuneensa pommivyöllä.SVT
Tukholma

Pommiuhka Tukholman Vanhassakaupungissa jatkuu edelleen. Aftonbladet- ja Svenska Dagbladet -lehtien mukaan poliisi valmistelisi mahdollista rynnäkköä rakennukseen, mutta tällaisesta ei ole toistaiseksi näkynyt mitään merkkejä.

Poliisi eristi laajan alueen sen jälkeen, kun pommiliiviksi epäiltyä varustetta mukanaan kuljettanut mies tunkeutui iltapäivällä Stora Nygatanilla sijaitsevan ihmisoikeusjärjestön tiloihin ja esitti uhkauksia. Poliisin mukaan miehellä on poliittinen motiivi. Tämä on uhannut ainakin kokoomusta ja sosiaalidemokraatteja.

Kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien tiloja eri puolilla kaupunkia on ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan tyhjennetty ja eristetty.

Tiedotusvälineiden mukaan mies on esittänyt poliisille tarkemmin määrittelemättömiä vaatimuksia.

Stora Nygatanilla on poliisin erikoisjoukkoja, pommirobotti ja kaasulaitoksen työntekijöitä, jotka ovat katkaisseet kaasun rakennuksesta, jossa pommilla uhannut mies on.

– Poliisi on laajentanut eristettyä aluetta useita kertoja ja raskasta kalustoa on tuotu paikalle, kuvailee paikalla oleva Yle Uutisten toimittaja Anniina Wallius.