1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

SAK pitää kasvupakettia odotettua parempana

Minihallitusneuvottelut päättyivät torstaina viiden puolueen yhteisymmärrykseen uudesta hallitusohjelmasta. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö on tyytyväinen hallitusneuvotteluissa syntyneeseen työllisyys- ja kasvupakettiin.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö kiittää minihallitusneuvotteluissa syntynyttä työllisyys- ja kasvupakettia.

– Odotuksiin ja olosuhteisiin nähden on saatu aikaan vaikuttava kokonaisuus. Pisararadan, Länsimetron ja Tampereen kaupunkiradan toteuttaminen sekä asuntorakentamisen lisääminen luovat työtä ja vahvistavat mahdollisuuksia talouskasvuun, sanoo SAK:n pääekonomisti Olli Koski.

SAK:n mukaan työpaikkojen luominen edellyttää huolehtimista palkansaajien ostovoimasta. SAK kiittelee uuden hallitusohjelman päätöstä tukea ostovoiman kehitystä tekemällä pieni- ja keskituloisia koskevat verotuksen asteikkotarkistukset ensi vuonna.

– Pieni- ja keskipalkkaisten verotusta ei olisi ollut järkevää kiristää tässä taloustilanteessa. Veroratkaisu parantaa työllisyyskehitystä. Työlinjan mukaista olisi toteuttaa uusi lapsivähennys verotuksen työtulovähennyksen avulla, arvioi Koski.

SAK arvioi myös yritysten edustuskulujen verovähennysoikeuden palauttamisen parantavan palvelualan työllisyyttä.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö löytää hallitusohjelmasta myös arvosteltavaa. SAK tiedottaa olevansa pahoillaan, ettei minihallitusneuvotteluissa päädytty perumaan työttömyysturvan leikkauksia eikä työeläkkeiden indeksikorotusten pienennystä.

 Lue hallitusneuvotteluiden lopputulos tästä. (siirryt toiseen palveluun)