1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Juhannusta vietetään epävakaisessa säässä

Juhannuksena tarvitaan monin paikoin lämmintä vaatetusta ja sateensuojaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan tänään on sateisinta Pohjanmaalla ja Keski- ja Pohjois-Lapissa, missä osa sateesta voi tulla räntänä. Juhannuspäivänä on hieman viileämpää. Ilmatieteen laitoksen mukaan juhannuskokkoja saa polttaa ympäri Suomea, sillä metsäpalovaroituksia ei ole.

Kuva: Arja Lento / Yle

Juhannuksen sää on epävakainen suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan sää on tänään poutaisinta Kaakkois-Suomessa.

Sateisinta on Pohjanmaalla sekä Keski- ja Pohjois-Lapissa, missä osa sateesta voi tulla räntänä. Pohjanmaan alueelta sadekuuroalue siirtyy päivän aikana kohti itää ja kaakkoa. Illalla kuuroalue saavuttaa lopulta myös Kaakkois-Suomen. Samoin pohjoisen yhtenäiset sateet liikkuvat etelän suuntaan.

Sää on tänään lämpimintä etelärannikolla, ja Kaakkois-Suomessa, missä hätyytellään 17 - 18 asteen lämpötiloja. Muualla jäädään 13 ja 16 asteen välille ja paikoin myös huomattavasti sen alle.

– Siellä missä sataa, lämpötilat ovat tiukasti tuolla kymmenen asteen alapuolella, kertoo päivystävä meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta.

Juhannuskokkoja saa polttaa ympäri Suomea, sillä metsäpalovaroituksia ei ole.

Juhannuspäivä vieläkin viileämpi

Huomenna juhannuspäivänä sää jatkuu epävakaisena ja päivälämpötilat laskevat hieman. Päivän ylimmät lämpötilat ovat 15 - 16 astetta.

Juhannusaaton tapaan sadekuuroja liikkuu huomenna maan länsiosista itään päin, minkä vuoksi idässä voi aamupäivällä olla hieman poutaisempaa.