Tanskan skandaalilehtiskandaali johti mediapomon eroon

Aller Median julkaisujohtaja Per Ingdal jättää paikkansa. Se og hør -juorulehden epäillään käyttäneen uutismetsästyksessään laittomia keinoja.

Ulkomaat

Tanskan urkintaskandaali on johtanut Aller Median julkaisujohtajan Per Ingdalin eroon. Se og hør -juorulehden ympärillä on pyörinyt jo viikkokausia urkintaskandaali, joka ei osoita laantumisen merkkejä. Julkaisujohtaja Ingdal sanoo, ettei voi enää jatkaa tehtävässään urkintapaljastusten jälkeen, kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR.

Viranomaiset epäilevät Se og hørin toimituksen hankkineen laittomasti muun muassa kuninkaallisten ja muiden julkisuuden henkilöiden luottokortti- ja terveystietoja vuosina 2007 – 2012. Skandaalivyyhti alkoi purkautua, kun Se og hørin entinen toimittaja Ken B Rasmussen kertoi laittomasta tiedonhankinnasta kirjassaan. Rasmussenin mukaan lehti maksoi luottokorttiyhtiö Netsille julkkisten yksityisistä tiedoista. Myös lentoyhtiö SAS:n ja Rigshospitalet-sairaalan on kerrottu vuotaneen tietoja julkisuuden henkilöistä.

Poliisi on tehnyt tutkinnan yhteydessä useita kotietsintöjä ja kuullut Se og hørin entisiä ja nykyisiä työntekijöitä. Tuorein kotietsintä Allerin tiloihin tehtiin tällä viikolla. Poliisin takavarikoimasta materiaalista käydään parhaillaan vääntöä oikeudessa.

Suomessa Aller julkaisee muun muassa Seitsemän päivää -lehteä.