1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Juhannuksen paluuliikenteen ruuhkahuiput käsillä

Pullonkaulat ovat samoilla kohdilla kuin menoliikenteessä eli vitostiellä Kuortin kohdalla ja ysitiellä Tampereen seudulla. Liikennekeskuksesta arvioidaan kylmän juhannussään vaikuttavan siihen, että paluuta mökiltä ei lykätätä viimeiseen hetkeen ja tämän vuoksi tuskin myöhemmin illalla muodostuu suuria jonoja.

Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Juhannuksen paluuliikenne on iltapäivän mittaan vilkastunut, Tampereen liikennekeskuksesta kerrotaan.

Liikennettä on liikennepäivystäjän mukaan reippaasti normaalia kesäsunnuntaita enemmän, mutta aamupäiväisen Kaarinassa tapahtuneen neljän auton ulosajon jälkeen, ei muita vakavampia onnettomuuksia ole tullut tietoon.

Mm. nelostiellä Orimattilan ja Mäntsälän kohdalla on tapahtunut ulosajoja. Mäntsälässä yksi ajokaista jouduttiin sulkemaan ja liikenne puuroutui noin tunnin ajaksi. Raaseporissa risteyskolarissa loukkantui iltapäivällä yksi ihminen vakavammin, yksi lievemmin.

Pullonkaulat ovat samoilla paikoilla kuin menoliikenteessäkin eli vitostiellä Kuortin paikkeille ja ysitiellä Tampereen ja Oriveden välillä sekä Karkuvuoren tunnelin kohdalle ja Lakalaivasta eteenpäin Tampereen seudulla. Liikennepäivystäjän mukaan nopeudet olivat kuitenkin esim. Kuortin kohdalla vielä klo 16 aikaan 50-60 km/h eli aivan etanavauhtia jonoissa ei edetty.

Liikennekeskuksesta arvellaan kylmän juhannussään vaikuttavan siihen, että lähtöä kesäasunnolta ei lykätä aivan viimeiseen hetkeen kuten lämpiminä juhannuksina usein tapahtuu, ja tämän vuoksi myöhemmin illalla tuskin enää ruuhkahuippuja muodostuu.

Raekuurot ovat aiheuttaneet lukuisia hälytystehtäviä, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Timo Lehmuskoski.

- Ihmisiä neuvotaan liikenteessä noudattamaan tavallista suurempaa varovaisuutta, kun näkyvyys voi olla huono ja tiet liukkaita sateen jäljiltä, Lehmuskoski sanoo.