1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen entinen sosiaali- ja terveystalo Satamakadulla saa uuden elämän asuinkäytössä

Lujatalon, Tampereen vuokratalosäätiön ja Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskasen ehdotus nousi ykköseksi Tampereen entisen sosiaali- ja terveystalon tontinluovutuskilpailussa.

Tampere
Satamakatu 17  kilpailun voittajatyö Sukkasillaan
Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskanen Oy

Tampereen Satamakadulla sijaitsevalla tontilla on alkujaan toiminut sukkatehdas ja myöhemmin Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveystalo. Tontti rakennuksineen jäi tyhjilleen, kun kaupunki siirsi toimintonsa pois talosta.

Viime joulukuussa tontista järjestettiin luovutuskilpailu, jonka tavoitteena oli löytää kohteelle uusi elämä asuinkäytössä. Tehdas kokee perusparannuksen, lisäksi uudisrakennusosa korvaa osaksi vanhaa rakennusta.

Kaupunki haluaa tontille tehostetun palveluasumisen ryhmäkoteja, joissa on asunto 75 asukkaalle. Lisäksi tontille halutaan kohtuuhintaisia omistus-, vuokra- ja/tai asumisoikeusasuntoja kaikille, myös ikäihmisille mahdollisine palvelutiloineen.

Kauppahinta noin 10 miljoonaa euroa

Tontinluovutuskilpailun voittajaksi nousi Lujatalon, Tampereen vuokratalosäätiön ja Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskasen Sukkasillaan-ehdotus. Sen kauppahinta on noin 10 miljoonaa euroa.

Kilpailuraadin mukaan voittaja oli ainoa kauppahinnalle asetetut ehdot täyttävä ehdotus.

Tampereen vuokratalosäätiö on ilmoittanut, että tontin ostaminen edellyttää, että hankkeelle myönnetään korkotukilaina ja investointiavustus. Kaupunki haki kohteelle rahoitusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta, jota ARA ei kuitenkaan tänä keväänä myöntänyt.

Avustusten seuraava hakuaika päättyy ensi syyskuussa ja päätöksiä odotetaan vuoden 2015 puolella. Siksi tontti aiotaan varata tässä vaiheessa Lujatalolle ja Tampereen Vuokratalosäätiölle ensi vuoden maaliskuun loppuun asti.

Tampereen kaupunginhallitus päättää asiasta maanantaina. Lopulliset kauppaehdot on tarkoitus vahvistaa myöhemmin erillisin päätöksin.

Lue seuraavaksi