Ay-liike pistää paukkuja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolustamiseen

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia syrjitään aina rekrytoinnista irtisanomiseen asti.

Aamu-tv
Vieraina oikealta lukien SETA:n pääsihteeri Aija Salo, SAK:n Anu-Tuija Lehto ja Akavan Miika Sahamies.
Helsinki Pride -tapahtumassa halutaan kiinnittää huomio seksuaalivähemmistöjen asemaan työelämässä. Myös kaikki palkansaaja-keskusjärjestöt lupaavat tulla ulos kaapista. Asiasta keskustelivat Aamu-tv:ssä SETA:n pääsihteeri Aija Salo, SAK:n Anu-Tuija Lehto ja Akavan Miika Sahamies.

Palkansaajajärjestöt SAK, Akava ja STTK ovat tänä vuonna ensi kertaa mukana Helsinki Pride –viikolla. Järjestöt haluavat yhdessä edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa työelämässä. Järjestöjen edustajat olivat vieraina Ylen aamu-tv:ssä.

SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto sanoo, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen etujen ajaminen on ollut ammattiliitoissa arkaluonteinen ja enemmistön kannalta marginaalinen asia.

– Ohjeiden ja neuvojen antaminen on vaikeaa. Ei tunnisteta syrjintää silloin, kun se pitäisi tunnistaa. Se taas johtaa siihen, että syrjityt eivät uskalla ottaa yhteyttä ammattiliittoon tai eivät viitsi ottaa yhteyttä, koska ammattiliitolta ei tule mitään.

Akava on kysynyt jäsenliittojensa ja juristeilta ja luottamusmiehiltä, miten paljon yhteydenottoja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvilta on tullut. Akavan asiantuntija Miika Sahamiehen mukaan tulos oli huolestuttava.

– Yli puolet vastasi, ettei yhteydenottoja ole tullut. Tiedämme kuitenkin, että varmasti tarvetta yhteydenotoille olisi tätäkin enemmän. Tiedämme kansainvälisistäkin tutkimuksista, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt kohtaavat syrjintää työelämässä.

SAK:n Anu-Tuija Lehdon mukaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat kohdanneet työelämässä monenlaista syrjintää. Syrjintätapauksia on ollut aina rekrytoinnista irtisanomiseen asti. Lisäksi on vaikeutettu työuralla etenemistä ja työtehtävien saamista.

Kaikilla työpaikoissa ei hyväksytä vähemmistöjä

Setan pääsihteeri Aija Salo sanoo, että kaikilla työpaikoilla ei ole vielä itsestään selvästi tilaa moninaisuudelle.

– Suurin stressitekijä seksuaalivähemmistöjen kannalta on, että joillakin työpaikoilla vähemmistöön kuuluva voi joutua päivittäin miettimään, mitä hänestä oletetaan. Pitääkö korjata, jos oletataan, että puoliso on eri sukupuolta.

Järjestöissä odotetaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslain uudistusta, joka on eduskunnan käsittelyssä.

– Uudistuksella annetaan vahva signaali, että yhdenvertaisuus työelämässä on kaikkien etu ja velvoite. Työnantajat eivät voi valita, ehkäisevätkö he syrjintää tai edistävätkö he yhdenvertaisuutta. Lain velvoite koskee kaikkia, sanoo Aija Salo.

Lisäksi lakiin tulee merkittävä transsukupuolisia koskeva uudistus.

– Sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä kielletään. Myös transihmiset ja intersukupuoliseet tulevat syrjintälainsäädännön piiriin, sanoo Aija Salo.