Jutajaiset kouluttaa soittajia ja tanssijoita

Kansanmusiikkifestivaali Jutajaiset kouluttaa tänäkin vuonna monen ikäisiän soittajia ja tanssijoitakin. Tarjolla on viikon mittaan työpajoja niin ammattilaisille kuin harrastajillekin.

kulttuuri
Jutajaiset
Jutajaisten tarjonta on vuosien myötä laajentunut kansanmusiikista iskelmään ja rockiin.Vesa Vaarama / Yle

Valtakunnalloinen harmonikkaleiri ja Mestarikurssi kokoavat soittajia yksityis- ja ryhmätunnielle.

Harmonikkaleirin opettajina toimivat MM, Hämeenlinnan Sibelius-opiston opettaja Reijo Ahonen, MM, Lapin musiikkiopiston opettaja Jouko Pääkkönen ja MM, Harri Kuusijärvi.

Mestarikussi järjestetään yhdeksättä kertaa valtakunnallisen harmonikkaleirin yhteydessä. Mestarikurssin opiskelijat esiintyvät kurssin päätöskonsertissa. Mestarikurssin opettajana ja taiteellisena johtajana toimii Sipelius-Akatemian MuT, lehtori Helka Kymäläinen.

Polkkaa ja nykytanssia

Lavatanssikurssilla polkataan ja jammaillaan Jutajaisten Festivaaliareenalla. FolkJam on uudehko laji, joka kokoaa tanssiliikuntaan väkeä ympäri Suomea, se sopii kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. Lavatanssikurssin opetuksesta vastaavat Hanna Poikela Ja Viljami Pekkala. Heidät on palkittu muun muassa Suomen karismaattisimpana ja taitavimpana tanssiparina.

Nykytanssikurssilla perehdytään release-tekniikkaan, joka perustuu kehon painon tunnistamiseen ja käyttöön.

Satusävellys ja -tanssityöpaja soveltuu kaiken ikäisille ja mukaan voi tulla niin yksin kuin yhdessä perheenjäsenten tai kaverin kanssa.

Biisinikkarityöpajassa tehdään musiikkia etnisillä soittimilla. Työpaja soveltuu kaiken ikäisille.

Kulttuuriosuuskunta Uulun Kari Lounela ja Petra Käppi toimivat työpajojen kouluttajina.