Toivakka: Ahkeruutta ja perhearvoja korostava yrittäjä

Kansanedustajan paikalta hallitukseen nouseva Lenita Toivakka kertoo olevansa kirjojen ystävä.

politiikka
Kansanedustaja Lenita Toivakka eduskunnassa 13. helmikuuta 2014.
Lenita Toivakka.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ulkomaankauppa- ja eurooppaministeriksi nouseva Lenita Toivakka on toisen kauden kansanedustaja Mikkelistä.

Hän on hankkinut kokemusta eurooppapolitiikasta muun muassa suuresta valiokunnasta, jossa hän on istunut kuluvan eduskuntakauden. Hän toimii kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Hän on myös Mikkelin kaupunginvaltuutettu ja Etelä-Savon maakuntavaltuutettu. Vuodesta 2008 hän toiminut Mikkelin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä kaupunginhallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on ollut aktiivisesti mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnassa.

52-vuotias Toivakka on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lentoemäntä. Hän on toiminut pitkään yritysmaailmassa.

– Pitkäaikaisimman työrupeamani olen tehnyt yrittäjänä, K-kauppiaana yhdessä mieheni Jukan kanssa, hän kertoo verkkosivuillaan.

Toivakka on alunperin kotoisin Helsingistä, mutta on asunut Etelä-Savossa noin kahdenkymmenen viime vuoden ajan.

Hän pitää elämässään tärkeänä perhettä, kotia, oikeudenmukaisuutta, turvallisuutta, yrittäjyytta ja ahkeruutta.

– Hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen on jatkossa tärkein tavoitteeni. Vastuuni on erittäin suuri, mutta olen varma, että kokemukseni ja arvomaailmani auttavat minua tekemään työni hyvin, hän kertoo.

Toivakka on kolmen aikuisen äiti. Hän kertoo intohimokseen lukemisen, ja hän jakaa nettisivuillaan kirjavinkkejä. Hänen suosittelemiensa kirjailijoiden joukkoon kuuluvat muun muassa Juha Itkonen, Virpi Hämeen-Anttila, Manuela Bosco ja Jonathan Franzen.