Göteborgin rautatieasemalla pommiuhka – poliisi laajentaa eristyksiä

Ruotsin Radion Göteborgin aluetoimituksen mukaan mahdollinen pommi olisi sijoitettu Kööpenhaminan-junaan.

Ulkomaat
Pommipoliiseja
SVT

Göteborgin rautatieasemaa vastaan on esitetty pommiuhkaus, Ruotsin tiedotusvälineet kertovat. Uhkaus soitettiin puhelimitse noin kello 11:40 Ruotsin aikaa eli kello 12:40 Suomen aikaa.

Kaikki junaliikenne pysäytettiin, ja poliisi eristi raiteet 13–16. Ruotsin Radion mukaan mahdollinen pommi olisi sijoitettu Malmön kautta Kööpenhaminan kulkevaan junaan. Junassa on tietojen mukaan epäilyttävä laukku, ja se on tyhjennetty.

Pommiteknikot ovat kello 14:45 Suomen aikaa paikantaneet mahdollisesti "vaarallisen esineen". Poliisi laajentaa nyt eristettyä aluetta ja aikoo tehdä esineen vaarattomaksi. Poliisi ei osaa kertoa, kauanko operaatio kestää. Hankalissa tapauksissa vaarallisen esineen eliminointi voi viedä jopa tunteja.

Junalliikenne raiteilta 1–12 ehdittin jo välillä käynnistää uudelleen. Eristysten laajentamisen myötä vain raiteet 1–6 ovat toiminnassa. Useat junat seisovat asemalla ja matkaan päässeetkin ovat myöhässä aikatauluistaan.

Myös osa keskusasemarakennuksesta on tyhjennetty ja läheistä hotellia evakuoidaan osittain. Junat liikennöivät keskusaseman yhdestä päästä ja linja-autot toisesta. Silminnäkijöiden mukaan tunnelma on rauhallinen.

Ruotsin Televisio (siirryt toiseen palveluun) lähettää asemalta suorana.