Keskustan Peräpohjolan piirin talousvaikeudet takana

Keskustan Peräpohjolan piiri joutui talousvaikeuksiin puolueen eduskuntavaaleissa kärsimän rökäletappion vuoksi. Talousvaikeuksista on kuitenkin selvitty ja puolue on saanut kannatustaan takaisin.

Peräpohjola
piirisihteeri Kai Puro
Jarno Tiihonen / Yle

Keskustan Peräpohjolan piiri on saanut taloutensa oikaistua. Piirin talousvaikeudet iskivät päälle viime eduskuntavaalien jälkeen, jolloin sen saama puoluetuki tippui kolmanneksella keskustan rökäletappion vuoksi.

Peräpohjolan piiri joutui lomauttamaan silloisen toiminnanjohtajansa ja pohti yhdistymistä Lapin piiriin.

Sittemmin talouden kurssi on käännetty säästöillä ja varainhankinnan tehostamisella. Piiri on pitänyt palkkalistoillaan vain osa-aikaista työntekijää ja säästänyt esimerkiksi matkakuluissa kokoustamalla etänä.

Varoja on kerätty esimerkiksiksi kepu-pyörien myynnillä ja sillä, että jäsenmaksujen perintä on siirretty paikallisosastoilta piirille.

– Itse olen puolipäiväinen, kertoo piirisihteeri Kai Puro.

Järjestöväellä henki päällä

Puro kertoo, että järjestötoiminta on noussut myös henkisestä kuopasta.

–- Entiseen verrattuna näkyy iso ero. Sillloin kun eduskuntavaalitulos tuli, tunnelma oli vähän apaattinen. Tuntui, että kaikki meni ja oli taloudellisesti vaikeata. Mutta se kasvatti ydinporukan talkoo- ja yhteishenkeä, Puro luonnehtii.

– Nyt kun näyttää siltä, että menee paremmin ja linjamme on saanut kannatusta ja on saatu rivit kasattua, niin kyllä se näkyy erittäin hyvänä positiivisena virtana meidän järjestötoiminnassamme.