Hallituksen jättävä Jari Koskinen: Olen tyytyväinen ministerikauteeni

Maa- ja metsätalousministerin työt jättävä Jari Koskinen kiittelee lehdistötiedotteessaan ministeriötään hyvästä työstä muun muassa maatalouspolitiikan ja ministeriön organisaation uudistamisessa. Koskinen aikoo keskittyä lähikuukaudet kotitilansa töihin, mutta tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

Jari Koskinen
Maa- ja metsätalousministerin paikalta väistyvä Jari Koskinen kokoomuksen eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa eduskunnassa 23. kesäkuuta 2014.
Maa- ja metsätalousministerin paikalta väistyvä Jari Koskinen kokoomuksen eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa eduskunnassa 23. kesäkuuta 2014. Markku Ulander / Lehtikuva

Kokoomuksen ministerikierrätyksessä hauholaisen Jari Koskisen tilalle nousee eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo. Jari Koskisen ministerinpestin päättymistä osattiin odottaa, sillä hän oli ilmoittanut jo aiemmin, että ei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kokoomuksen puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät maanantaina uusista ministereistä.

– Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb on joukkueensa pelaajat valinnut. Tämä on ymmärrettävää ja täysin hyväksyttävää. Joukkue on erinomainen ja uskon, että tällä tiimillä koko Suomi viedään nousuun, toteaa Jari Koskinen tiedotteessaan.

– Lähikuukaudet keskityn kotitilani töihin, joita on viime vuosilta riittävästi rästissä. Katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Koskinen kertoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen kuluneeseen kolmen vuoden ajanjaksoon.

– Ministeriössä on ollut hyvä tekemisen meininki. Iso maatalouspolitiikan uudistus on 99-prosenttisesti valmis. Lähes kaikki metsälait on ajantasaistettu ja loputkin ovat viimeistelyä vaille valmiit. Ministeriön organisaatio on uudistettu ja tutkimuslaitokset yhdistetään tehokkuuden lisäämiseksi.

– Nyt on oikea aika vaihtaa viestikapulan viejää ruoka- ja luonnonvara-asioissa.

Koskinen toivottaa seuraajalleen Petteri Orpolle menestystä ministerin tehtävässä.