1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Toppatakista tuli kesäalen hitti

Kylmä ja sateinen ilma houkuttelee lomalaisia alennusmyynteihin. Porissa viileän sään takia ihmiset etsivät kesävaatteiden sijaan muun muassa toppatakkeja ja neulepaitoja. Monille shoppailu onkin mielekästä sadepäivän ajanvietettä, kun uimarannat eivät houkuttele.

Kotimaan uutiset
Kesäale alkoi.
Jari Laasanen/Yle

Sadepäivät piristävät kesän alennusmyyntejä. Kesälomaansa viettävä kansa ei pääse ruohonleikkuuseen eikä uimarannoille, kun pohjoistuuli vihmoo vettä niskaan. Puistopiknikin ollessa turhan kolea ja väärällä tavalla kostea vaihtoehto moni päättää valita ajanvietteeksi shoppailun. Näin valitsi myös porilaisessa vaateliikkeessä asioinut Soili.

– Pihatöitä ei pääse tekemään, eikä tällä kelillä viitsi ulkoillakaan. Kuntosalille tietysti pääsee, mutta se on se toinen vaihtoehto. Alennusmyynnit oli se ensimmäinen tänä aamuna, Soili nauraa.

"Lämmin tulee vielä"

Kylmä ilma vaikuttaa ostopäätöksiin, vaikka toive kesähelteistä elää yhä syvällä jokaisen suomalaisen sydämessä.

– Kyllä se varmaan vaikuttaa. Ei nyt ensimmäiseksi ihan hellevaatetta tule mieleen tänään ostaa, Soili pohtii.

Hellevaatteiden osto ei tullut kyseeseen monelle muullekaan, vaan kaupaksi kävivät pitkähihaiset paidat ja jopa toppatakit.

– Lämpimät toppatakit ja kevytuntuvat on käyneet kaupaksi tänään hyvin. Kesävaattetkin kiinnostavat toki. Ihmiset haluavat varmasti ostaa varastoon. Kaikkihan me uskomme, että lämmin ilma vielä tulee, kertoo porilaisen muotitavaratalo Ratsulan myyjä Sari Niemi.

Lue seuraavaksi