1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. leirintäalueet

Papinniemen leirintäalueelle etsitään investoijia

Leirintäyrittäjä pannaan hakuun lähiaikoina ja samalla etsitään kiinnostuneita lomaosakeyrittäjiä. Parikkalan kunta haluaa alueelle ulkopuolisia investointeja. Jätevesikysymys on ratkaisematta.

leirintäalueet
Papinniemen leirintäalueen huoltorakennus.
YLE Etelä-Karjala

Parikkalan kunta etsii ulkopuolisia investoijia Uukuniemen Papinniemen leirintäalueelle. Parin viikon sisällä käynnistetään tarjouskilpailu, jolla etsitään pitkäaikaista vuokralaista leirintäalueelle.

Samassa yhteydessä mainostetaan leirintäalueeseen liittyvää maa-aluetta lomaosaketalojen paikaksi, joka vuokrattaisiin erikseen mahdolliselle rakentajalle.

- Periaate kunnassa on se, että ensin rakennetaan vuokratontille ja sitten vasta myydään maa, kertoo elinkeinojohtaja Aune Ritola-Grahn. Hänen mukaansa paikalle mahtuisi ainakin kymmenen lomataloa.

Kunnanhallitus käsittelee tiistaina sopimusperiaatteita, joihin sisältyy mm. leirintäyrittäjän rakentamis- ja investointivelvoite.

Luonnonkaunis Papinniemen leirintäalue on ollut viime vuosina suosittu kunnan investoitua perusasiat kuntoon. Vanhojen mökkien tilalle pitäisi kuitenkin rakentaa uudet.

Elinkeinojohtaja Aune Ritoloa-Grahnin mukaan kunta lisäksi maksaa tällä hetkellä osan Papinniemen käyttömenoista, koska vuokrat eivät riitä alueen ylläpitoon.

- Tässä meidän pitää pyrkiä yrittäjien tasapuoliseen kohteluun, sanoo Ritola-Grahn.

Papinniemen leirintäalue myös yhtiöitetään. Tämän takana ovat valtakunnalliset säädökset.

Nykyinen yrittäjä ei puhu jatkoaikeista

Papinniemen leirintäalueella ovat yrittäjät vaihtuneet tiuhaan. Nyt toimintaa pyörittää toista ja voimassaolevalla sopimuksella viimeistä vuotta yrittäjä Matti Moller. Hän ei ole vielä ratkaissut, lähteekö mukaan kilpailuun.

Häntä mietityttää mm. nykyisten mökkien jäljellä oleva käyttöaika. Ne ovat sähköttömiä ja saunavedet imeytetään maahan. Jätevesiratkaisu on vielä avoinna.

Maaliskuussa 2016 ovat astumassa voimaan uudet haja-asutusalueiden jätevesien puhdistusvaatimukset eikä Parikkalan kunta ole toistaiseksi ratkaissut asiaa.

Leirintäalue on varsin pieni, ja se tarvitsisi Mollerin mukaan tuekseen myös oheistoimintaa. Alueella on kaksikymmentä karavaanaripaikkaa, seitsemän mökkiä ja tilaa noin kymmenelle teltalle.

- Viime kesänä juhannuksesta koulujen alkuun käyttöaste oli varsin hyvä, kun säät suosivat. Nyt täällä on neljä karavaanaria, kertoi Moller juhannuksen jälkeisenä sateisena maanantaina.

Lue seuraavaksi