1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

KD vaihtamassa puheenjohtajaa - Päivi Räsänen: "Tämä oli yllätys"

Kristillisdemokraatit haluavat vaihtaa puheenjohtajaa. Puolue päätti kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen sääntömuutoksen takia. Sen jälkeen puolue voisi vaihtaa puheenjohtajaa vielä ennen eduskuntavaaleja.

politiikka
Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei osannut odottaa tämän päivän keskustelua puolueen eduskuntaryhmässä ja puoluehallituksessa.

– Tämän päivän keskustelu oli kyllä yllätys. Kentältä olen saanut tosi vahvasti viestiä, että minulla on puheenjohtajana luottamusta. Sen luottamuksen ja puoluekokouksen mandaatin varassa haluan olla tätä työtä jatkamassa, Päivi Räsänen sanoo.

Puolue-elimet päättivät kutsua mahdollisimman nopeasti koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka voisi muuttaa puolueen sääntöjä. Uusituilla säännöissä puolue voisi järjestää varsinaisen puoluekokouksen keväällä. Sääntömuutoksen ideana on päästä järjestämään puheenjohtajavaali vielä ennen eduskuntavaaleja.

"Olen motivoitunut jatkamaan"

Räsänen ei tiedä, miksi puolue ei ole häneen tyytyväinen.

– Ei tullut kritiikkiä. Sitä yritin kuulostella, onko jokin asia jonka takia olisi epäluottamusta minua kohtaan. Ehkä se on jokin imagokysymys tai jotain muuta. Minun puheenjohtajuuteeni tuntuu kytkeytyvän KD:n arvoperusta, siitä keskusteltiin.

Räsänen arvioi, että yhtenä tekijänä on Sari Essayahin suuri äänimäärä EU-vaaleissa. Räsäsen mukaan osa hänenkin kannattajistaan saattoi äänestää EU-vaaliessa Essayahia, sillä EU-vaali on Räsäsen mukaan täysin eri asia kuin puheenjohtajavaali.

– Tulin vuosi sitten lähes yksimielisesti valituksia puheenjohtajaksi ja olen motivoitunut jatkamaan tehtävässä. Olen motivoitunut myös jatkamaan yli eduskuntavaalien, Räsänen sanoo.

Lue seuraavaksi