Ammattiliittojen tuki Pride-viikolle herättää jäsenissä erouhkauksia – "Liitot käyttävät varoja synnin levittämiseen"

Facebookissa ihmiset arvostelevat SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteistyötä Pride-teemaviikon kanssa. Jotkut keskustelijat kertovat eroavansa liitostaan kampanjan takia.

Kotimaa
Facebook kännykässä.
Katja Oittinen / Yle

Ammattiliittojen tuki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-teemaviikolle on herättänyt sosiaalisessa mediassa kriittisiä puheenvuoroja ja erouhkauksia ammattiliitoista.

Palkansaajajärjestöt SAK, Akava ja STTK toimivat tällä viikolla Setan Uudellamaalla toimivan jäsenjärjestön HeSetan järjestämän Priden yhteistyökumppaneina ja kampanjoivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman edistämiseksi työelämässä.

Kuvapalvelu Imguriin ladatusta kuvakaappauksesta ilmenee, että muutamat Facebook-keskustelijat ilmoittivat eroavansa kampanjaa tukevista ammattiliitostaan ja kehottivat muitakin eroamaan.

Eräs keskustelija ilmoitti "kaikkien SAK:n jäsenliittojen olevan mukana käyttämässä varojamme synnin levittämiseksi maahamme". Jotkut kertoivat lähettäneensä kampanjasta kritiikkiä omaan liittoonsa.

Maanantaina myös kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) arvosteli Ylen Pride-teemaviikkoa lähettämässään tiedotteessa. Ylellä on oma Pride-viikko, ja se lähettää useita seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin liittyviä ohjelmia ja keskusteluja.

Oinonen ilmoitti, että "huomattavasti mielenkiintoisemman ohjelmaviikon saisi kyhättyä vaikkapa kuppareista tai kerjäläisistä".

Pride-viikko on saanut myös paljon kiitosta ja hyvää palautetta sosiaalisessa mediassa.