1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Norrbottenin lääni

Lakkapää keskittyy Norrbottenissa rautakauppaan – kiinteistöt myytiin sijoittajalle

Kiinteistöt muodostivat liiketoiminnasta jo suuremman osan kuin ydinliiketoiminta eli rauta- ja maatalouskauppa, joten niistä haluttiin luopua.

Norrbottenin lääni
Lakkapään rautakauppa Torniossa.
Jarno Tiihonen / Yle

Ylitorniolainen rauta- ja maatalouskauppaketju Lakkapää myy Ruotsin kiinteistönsä ruotsalaiselle sijoitusyhtiölle NP3 Fastigheter AB:lle.

Kauppakiinteistöjä on neljällä paikkakunnalla yhteensä parikymmentätuhatta neliötä. Lakkapään mukaan kiinteistöinvestoinnit ovat viime vuosina vieneet Ruotsissa suuremman osan liiketoiminnasta kuin itse rautakauppa, joten niistä on haluttu luopua.

– Alun perin tarkoituksemme oli luopua kiinteistöjen omistuksesta jo vuoteen 2011 mennessä, mutta hintataso ei ollut tuolloin eikä viime vuosina tyydyttävä. Tänä vuonna pääsimme sopimukseen joka täytti asettamamme tavoitteen, kertoo toimitusjohtaja Juha Lakkapää tiedotteessa.

Tarkkaa kauppasummaa ei paljasteta, mutta Lakkapään mukaan 18 000 neliön kauppakiinteistöistä saatu summa lähentelee pariakymmentä miljoonaa euroa.

Ruotsin laajeneminen oli tässä - toistaiseksi

Lakkapäällä on rauta- ja maatalouskaupat Skellefteåssa, Luulajassa, Jällivaarassa ja Kiirunassa. Kauppaketju jatkaa toimintaansa kyseisillä paikkakunnilla keskittyen ydinliiketoimintaansa, kuvailee Juha Lakkapää muutosta.

Kiinteistökauppa tarkoittaa myös sitä, että Lakkapään laajeneminen Pohjois-Ruotsiin on toistaiseksi valmis. Juha Lakkapään mukaan alkuperäisessä suunnitelmassa oli kauppa myös Piteåssa, mutta toistaiseksi suunnitelma on pysynyt suunnitelman asteella.

Lakkapään kauppakiinteistöt ostanut NP3 Fastigheter AB on pohjoisruotsalainen kiinteistösijoittaja, jolla on Norrbottenissa kiinteistöjä yli 200 miljoonan euron arvosta.

Lue seuraavaksi