Alkukesän työttömyysluvut rumimmat pitkään aikaan

Kaakkois-Suomen työttömyysprosentti on viimeksi ollut yhtä korkealla vuosituhannen vaihteessa. Normaalisti työpaikkojen määrä kasvaa kesän kynnyksellä. Tänä vuonna määrä on vähentynyt.

työttömyysaste
Nuori odottaa te-palveluita
Antti Kolppo / Yle

Alkukesän työttömien määrä on suurempi kuin pitkään aikaan. Kaakkois-Suomen työttömyysprosentti oli viime kuussa 13,7. Toukokuun luvut ovat olleet yhtä rumat viimeksi vuonna 2000.

Työmarkkinoilla on hiljaista, eikä kesätyöpaikkoja ole tarjolla yhtä paljon kuin vuosi sitten. Tavallisesti avoimien työpaikkojen määrä kasvaa toukokuussa, mutta tänä vuonna on käynyt päinvastoin ja määrä on vähentynyt.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla, rakennustyömailla sekä kaupoissa on selvästi vähemmän töitä tarjolla kuin vuosi sitten.

ELY-keskuksesta kuitenkin muistutetaan, että yhden kuukauden luvut eivät välttämättä anna tarkkaa kokonaiskuvaa. Suurehkot työvoimatilaukset voivat eri vuosina ajoittua eri kuukausille ja heilauttaa kuukausilukuja.

Kaakkois-Suomen kaupungeista surkein työllisyystilanne on edelleen Kotkassa, jossa työttömiä on 17,3 prosenttia työvoimasta. Tämä tarkoittaa 4 300 työtöntä.

Koko Kaakkois-Suomessa työttömänä oli toukokuussa 19 600 ihmistä.