Pihtiputaan lukioon keihäslinja

Kimmo Kinnunen toimisi Pihtiputaan lukiossa keihäänheiton lajivalmentajana. Pihtiputaan lukion keihäslinjalle ilmoittautuminen on alkanut, linja halutaan käynnistää jo syksyllä.

Pihtipudas
Keihäänheittäjä Rasmus Maukonen odottaa Amsterdamin kisoista kisakokemuksen lisäksi kovia tuloksia.
Anssi Lepikko / Yle Keski-Suomi

Pihtiputaan lukiossa voi harjoitella keihäänheittoa Kimmo Kinnusen opissa mahdollisesti jo tulevana syksynä. Idea Pihtiputaan keihäslukiosta lähti liikkeelle valtuustoaloitteesta, nyt lukiohanke on opiskelijoita vailla.

- Pihtiputaan lukiossa lukio-opinnot aloittaa kolmekymmentä uutta opiskelijaa syksyllä. Keihäslinja lähtee käyntiin, jos ilmoittautuneita tulee linjalle viisi tai enemmän, kertoo Pihtiputaan lukion rehtori Pentti Räisänen.

Ilmoittautuminen käynnissä

Keihäslinjalle ei voinut hakea tämän kevään yhteishaussa, eikä nyt meneillään olevassa lisähaussa. Keihäslinjaa on kuitenkin markkinoitu lähettämällä kirjeitä lukioiässä oleville keihäänheittoa harrastaville nuorille.

Vaikka keihäslinja ei ollut kevään yhteishaussa, opetus on tarkoitus aloittaa syksyllä. Linjalle voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä suoraan Pihtiputaan lukioon.

– Vielä ei ole ilmoittautumisia tullut, mutta tarkoitus on markkinoida linjaa myös Pihtiputaan ulkopuolella. Halukkaita oppilaita kyllä löytyy, kertoo Pihtiputaan lukion rehtori Pentti Räisänen.

Keihäslinja saa vahvistusta ulkopaikkakuntalaisista

Keihäslinjan opetussuunnitelma on hyväksytty ja lukio on valmistautunut rekrytoimaan linjalle henkilökuntaa.

Lisääntyvät kustannukset katetaan kasvavalla valtionosuudella. Ulkopaikkakuntalaisista opiskelijoista Pihtipudas saa suuremman valtionavun kuin paikallisesta nuoresta.

– Oman kunnan nuoret ovat kuitenkin luonnollisesti keihäslinjalle tervetulleita, rehtori Pentti Räisänen lisää.

Pihtiputaan lukiossa on tällä hetkellä 100 lukio-opiskelijaa.