1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lakot

Itellan kuljettajia lakossa myös Kainuussa

Itellan terminaalissa Kajaanissa on kahdeksan työntekijää lakossa. Lakko ei vaikuta postipakettien ja kirjeiden kulkuun. Rahti voi sen sijaan kulkea viiveellä.

Kuva: Yle

Kajaanin Matkahuollon paikallispäällikkö Voitto Määttä kertoo, että Itellan lakko ei näy vielä pakettien määrässä.

– Olettaisin, että kuljetusten määrä saattaa lisääntyä päivän, parin päästä. Nyt ei ole vilkkain pakettien lähetysaika, joten tilanne ei ole niin akuutti kuin olisi vaikka joulun aikaan.

Tarpeen vaatiessa Kajaanin Matkahuolto saa sijaistyövoimaa lyhyellä varoitusajalla. Myös Kainuun Kuriiri Oy on varautunut Itellan lakon vaikutuksiin. Toimitusjohtaja Raimo Tikkasen mukaan puhelimen päässä ollaan vuorokauden ympäri.

– Meillä on vielä normaalikuviot. Keskiviikkona ja torstaina tilanne saattaa kuitenkin muuttua. Kainuun kaduilla ajellessa näyttää siltä, että Itellan autot liikkuvat normaalisti.

Itella Logisticsin kuljettajat ja terminaalityöntekijät aloittivat lakon tiistain vastaisena yönä. Lakko koskee 300 Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n jäsentä eri puolilla Suomea. Lakko päättyy torstaina kello 24, elleivät työntekijät ja työnantaja pääse asiasta sopuun ennen sitä.

Lakon taustalla on kuljettajien ja työnantajan riita yt-neuvottelujen tuloksesta, jonka seurauksena 55 kuljettajan työsuhde päättyi.