Multasormia ja pihanomistajia yhdistävä palvelu käynnistyi vaisusti

Kaupunkirenki-palvelu tuo yhteen pihattomat viherpeukalot ja käyttämättömät kasvimaat. Renkiä kaivataan muun muassa Helsingin ytimeen, maailmanpyörän katveeseen, kuoputtamaan kasvatuslaatikoita.

Kotimaa
Pop-up-puutarha Katajanokalla
Pop-up-puutarha ilostuttaa kaupunkilaisia KatajanokallaJohanna Welander

Innokkaita puutarhureita ja pihojen omistajia yhteen tuova sivusto on saanut varovaisen vastaanoton. Kaupunkirenki.fi-sivustolla on juuri nyt kymmenkunta ilmoitusta ihmisiltä, jotka etsivät sopivaa kasvimaata. Pihanomistajat ovat ilmoittaneet hakuun suunnilleen saman verran viljelypalstoja. Lähes kaikki hakijat ovat pääkaupunkiseudulta.

Kaupunkirenki.fi on vaihtopalvelu, jossa pihan omistajat voivat tarjota palstaansa muiden ihmisten viljeltäväksi ja saavat vastineeksi puutarhatyötä sopimallaan tavalla. Se toimii nyt ensimmäistä kesää verkossa automaattisesti, deittipalvelun tavoin. Kuka tahansa voi jättää ilmoituksen tai ottaa yhteyttä ilmoituksen jättäjään. Viime kesänä konseptia kokeiltiin yhdistämällä sopivia hakijoita käsipelillä.

Viime kesän aikana palvelu yhdisti kourallisen pihanomistajia ja kaupunkirenkiä. Idean äiti Iina Merikallio toteaa, että tulevaisuus näyttää, onko malli elinkelpoinen. Hän pohtii, että suomalaiset ehkä tarvitsevat aikaa uuden idean sulatteluun.

Merikallion mukaan kaupunkirenkiä haetaan nyt esimerkiksi pop up -puutarhaan Helsingin Kauppatorin kupeeseen, jossa viljellään kasvatuslaatikoita.

– Siellä pääsee maailmanpyörän katveeseen puuhaamaan. Se on yksi uusi juttu tänä kesänä, joka on ollut hauska ja saanut kovasti ihmisiä innostumaan, Merikallio kertoo.