Motocross-harrastajilla hyvät olot Meri-Lapissa

Tornion Kaakamon kehutulla motocross-stadionilla järjestetään viikonloppuna näyttävät SM-kilpailut. Suosittu laji on vauhdikas ja harrastajien mukaan helppo aloittaa.

motocross
Kaakamon moottoriradan hyppyreistä pyörät saivat ilmaa alleen.
Antti Heikinmatti / YLE

Polarcross moottorikerholaiset talkoilevat koko viikon Kaakamon motocross-stadionilla, jotta sadoilla kilpailuun osallistuvilla pyörillä ja niiden kuskeilla olisi mahdollisimman vauhdikas ja vaativa rata.

Torniossa nimittäin järjestetään perinteinen Pohjoisenkierros 2014 ja SM-kisat, mikä tuo Kaakamoon lähes 300 moottoriurheilijaa tukijoukkoineen, jolloin pelkästään kisaväki on tuhatpäinen.

Sen lisäksi katsojia odotetaan toinen mokoma, kertoo kisojen tiedotuspäällikkö Markku Kesti.

– Motocrossin startti on varmasti jännittävämpi kuin missään muussa lajissa. Kun on täysi puomillinen, niin siellä on 40 kilpailijaa rivissä ja lähtö tapahtuu yhtäaikaa. Se ensimmäinen lähtökurvi on motocrossissa todella mielenkiintoinen, Kesti kuvailee.

Kehuttu Kaakamon rata

Kesti kehaisee, että motocross on harrastajien määrässä mitattuna maailman suosituin moottoriurheilulaji – eikä syyttä. Laji on helppo aloittaa, sillä alkuun tarvitsee vain pyörän. Ajamiseen soveltuvaa maastoa löytyy melkein mistä vain.

Sen lisäksi merilappilaisilla lajin harrastajilla on oivat olosuhteet; Kestin mukaan Kaakamon rataa on kehuttu yhdeksi Suomen parhaimmista. Sieltä löytyy muun muassa yksi maan pisimmistä hyppyreistä, jolla on pituutta 27 metriä.

Myös junioreille laji sopii.

– Viime kesänä valmistui junioreille tarkoitettu rata, joissa päästään ajamaan pienillä pyörillä ja mönkijöillä.

Kuvassa junioricrossareita Kaakamon moottoriradalla
Kaakamosta löytyy junioreillekin sopiva rata.Yle / Juha Peltoperä

Lajin tulevaisuuden turvaamiseksi Polarcross moottorikerho järjestää joka viikko ajokoulun pienimmille kuskeille.