1. yle.fi
  2. Uutiset

Hullun suomalaistanssijan muuvit matkalla maailmanlaajuiseksi hitiksi: "Kova juttu"

Anssi Heikkilä on ensimmäinen suomalainen, joka pääsi Yhdysvaltoihin tekemään DVD:lle zumbakoreografioita. DVD on lähetetty kaikille maailman zumbaohjaajille, jotka opettavat koreografioita pian omilla tunneillaan.

Kotimaan uutiset
anssi heikkilä vetää zumbatuntia
Anssi Heikkilän zumbaopit valloittavat maailmaa.Anssi Heikkilä

Zumba on se tanssi, joka liikutti koko maailmaa muutama vuosi sitten. Pöhinä lattareihin ja moniin muihin tansseihin perustuvan lajin ympärillä on vähentynyt, mutta suosio pysyy.

– Se oli sen verran iso juttu, että kyllä suosio pysyy. Tunneilla käy edelleen paljon porukkaa ja siellä on mahtava meininki, kertoo kotkalainen kilpatanssija ja zumbaohjaaja Anssi Heikkilä.

Yhdysvalloissa on edelleen niin kova zumba-buumi, että siellä on ryhdytty kokoamaan zumbakoreografioita DVD:lle. Heikkilä innostui ajatuksesta ja halusi mukaan. Hän sai valmiit biisit, teki niihin koreografiat, kuvasi ne ja lähetti eteenpäin.

– Talvella tuli kutsu jenkkeihin DVD-kuvauksiin. Meitä oli kolme zumbajammeria tekemässä koreografioita. DVD:llä on yhdeksän biisiä, joista minä tein kolme.

Suomalaiset testikappaleina

Heikkilä on ensimmäinen suomalainen, joka on päässyt DVD:lle mukaan. Hän on ylpeä saavutuksestaan.

– Ajattelin, että on kova juttu jos joskus sinne pääsen. Nyt meikäläisen tekemät koreografiat ovat alkaneet tipahdella ihmisille postiluukusta sisään.

Ajattelin, että on kova juttu jos joskus sinne pääsen. Nyt meikäläisen tekemät koreografiat ovat alkaneet tipahdella ihmisille postiluukusta sisään.

Anssi Heikkilä

DVD on lähetetty kaikille maailman zumbaohjaajille, jotka alkavat käyttää koreografioita omilla tunneillaan. Heikkilän opit leviävät siis nyt zumbaajille ympäri maailmaa. Iso kiitos kuuluu suomalaisille, tarkemmin sanottuna kotkalaisille ja haminalaisille zumbaajille.

– He ovat toimineet hyvinä testikappaleina. Testaan kuviot aina tunneilla ja kuviot syntyvät siellä, Heikkilä kiittelee.

Tanssijan pitää olla hullu

Zumban koreografiat ovat melko yksinkertaisia, mihin perustuu ainakin osittain myös lajin suosio.

– Ensin pitää kuunnella biisiä kyllästymiseen asti, että oppii kaikki kohdat ulkoa. Zumba rakennetaan niin, että säkeistö on yksi kuvio ja kertosäe toinen. Ne toistuvat biisin aikana monta kertaa. Siksi se on helppo oppia, vaikka tulisi ensimmäistä kertaa tunnille.

Heikkilä on myös kilpatanssija, joka on valittu parinsa kanssa hiljattain vakio- ja latinalaistanssien maajoukkueeseen. Miehen viikko koostuu pitkälti tanssitreeneistä, mutta tanssijan rakkaus lajiin on vahva. Hyviä tanssijan ominaisuuksia hänen ei tarvitse kauaa miettiä.

– Pitää olla hullu ja uskaltaa heittäytyä. Hyvä kunto pitää olla myös. Hulluus on kuitenkin se tekijä, joka yhdistää meitä tanssijoita.

Lue seuraavaksi