Jalkapallofanien tappelusta helsinkiläisessä baarissa koitui tuhansien vahingot

Poliisi tutkii helsinkiläisravintolassa maanantaina käytyä jalkapallofanien joukkotappelua. Helsinkiläisten HJK:n ja HIFK:n kannattajat ottivat yhteen Töölössä Mannerheimintiellä sijaitsevan Pub 99:n tiloissa. Ravintolan irtaimistoa hajosi tuhansien eurojen arvosta.

Kotimaa

Poliisi sai ilmoituksen Pub 99:ssä käynnissä olevasta joukkotappelusta maanantai-iltana kello yhdeksän aikaan. Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita.

Ravintolan asiakkaiden ja henkilökunnan mukaan tilanne oli saanut alkunsa, kun pubiin oli tullut joukko HIFK:n kannattajia ja sisällä oli jo ennestään ollut HJK:n faneja.

Sisään tullut miesjoukko oli silminnäkijöiden mukaan alkanut heitellä tuoleja ja tuoppeja toisen ryhmän päälle. Ryhmien välille oli syntynyt käsirysy, kunnes jossain vaiheessa rähinän aloittanut porukka oli poistunut paikalta. Tappeluun osallistui noin 15 henkilöä.

Poliisien saapuessa paikalle neljä miestä yritti paeta paikalta juosten, mutta heidät saatiin kiinni. Yksi jouduttiin kahlitsemaan.

Ravintolapäällikön mukaan irtaimistoa hajosi tappelun tuoksinassa tuhansien eurojen arvosta. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat vahingonteko, pahoinpitely, virkamiehen vastustaminen ja järjestysrikkomus. Lisäksi yhtä miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.