Vierikko, Petelius, Loiri – Ylen uusi Joulukalenteri on miehitetty eturivin näyttelijöillä

TV2:ssa joulun alla esitettävän uuden Joulukalenterin kuvaukset ovat hyvässä vauhdissa Tampereen Mediapoliksessa. Eikä tekijöitä ole harmittanut pätkääkään hypätä studioon neljän seinän sisälle.

Kotimaa
Pirkka-Pekka Petelius näyttelee ja Johanna Smith ohjaa
Marko Melto / Yle
Vesa Vierikko näyttelee 2014 Joulukalenterisssa

Niskaan on tullut välillä räntää ja rakeita, vaikka eletään kesäkuuta. Voisi kuvitella, että ei ole vaikea heittäytyä joulutunnelmaan, eikä olekaan. Varsinkin kun puitteet ovat mitä hienoimmat.

Tampereen Mediapoliksen studioon on rakennettu muun muassa Korvatunturi, jossa kuvataan parhaillaan Joulukalenterin sisäkuvauksia. Sarjan ulkokuvaukset saatiin talvella purkkiin Lapissa.

Komediaa ja fantasiaa yhdistelevä joulutarina on Yleltä iso satsaus ja osa lastenohjelmien 50-vuotisjuhlaa. Joulukalenterin tekijät lupaavat hyvin käsikirjoitetun koko perheen tarinan huikeilla lavasteilla.

– Tätä on valmisteltu jo vuosi. Aloitimme suunnittelutyöt kuvaajan kanssa jo vuosi sitten, ja tuntuu hyvältä päästä tekemään, kertoo Joulukalenterin ohjaaja Johanna Smith kesken kuvausten.

Petelius on jouluihminen

Johanna Smithin mukaan Tampereen-kuvaukset ovat käynnistyneet mainiosti. Ja hauskaa on riittänyt. Pirkka-Pekka Peteliuksen, Vesa Vierikon ja Vesa-Matti Loirin seurassa huumorista tuskin tulee pulaa.

Kolmikko miehittää Joulukalenterin keskeiset sivuroolit. Pääosissa nähdään Kreeta Salminen ja Ville Majamaa.

No mutta, takaisin joulutunnelmaan. Onko sitä ollut vaikea löytää näin kesän keskellä?

Toivottavasti tulee ihan surkea kesä ja pysyy tämmöisenä koko ajan

Vesa Vierikko

– Mun mielestä joulu on ajankohtainen ympäri vuoden. Sitä ei vain tulla ajatelleeksi, että joulu on aina joulu. Ja nyt kun me ollaan täällä ikkunattomassa tilassa, niin tähän maailmaan on helppo samaistua. Mä oon jouluihminen, vakuuttaa ylitonttua esittävä Pirkka-Pekka Petelius.

– Etukäteen mä kiroilin, että kesä menee pimeässä studiossa ja on kaunista. Nyt mä oon todelle hyvilläni. Toivottavasti tulee ihan surkea kesä ja pysyy tämmöisenä koko ajan, naurahtaa puolestaan Sherlock Holmesilta vaikutteita roolihahmoonsa saanut Vesa Vierikko.

Ongelmia joulutunnelmaan pääsemisellä ei ole ollut myöskään Kreeta Salmisella, joka esittää Pirpana-tonttua.

– No, täytyy myöntää, että aluksi tuntui jotenkin absurdilta ajatukselta kuvata joulukalenteria heinäkuussa. Mutta kun kuvaukset alkoivat, pisti roolivaatteet päälle ja tuli tänne studioon, missä meillä on mielettömän hienot puitteet, naksahti kaikki luonnostaan kohdilleen. Ei se ollut sen vaikeempaa.

Joulukalenterin kuvauksia tehdään elokuulle saakka.

Vain kerran yhdessä aiemmin

Näyttelijät kehuvat Joulukalenterin käsikirjoitusta. Tarinasta vastaa lastenkirjailija ja käsikirjoittaja Timo Parvela. Hänen kynästään ovat lähteneet muun muassa Ella-kirjat.

Luuleksä, että mä olen niin tonttu, että mä paljastan sen.

Pirkka-Pekka Petelius

Aika näyttää kuinka legendaarinen Joulukalenterista tulee tv-sarjana, mutta yksi juttu on varma jo tässä vaiheessa. Legendaarista on se, että Joulukalenterissa on mukana kolmikko Petelius, Vierikko ja Loiri. He ovat aiemmin näytelleet vain kerran yhdessä.

Vaan paljastaisiko joku, mitä Joulukalenterissa oikein tapahtuu?

– Luuleksä, että mä olen niin tonttu, että mä paljastan sen, nauraa ylitonttu.

On siis pakko katsoa Joulukalenteri televisiosta, kun se alkaa pyöriä TV2:lla ensimmäinen joulukuuta.