1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Omakotitaloihin tunkeutuneiden tuomio lieveni hovissa

Viime vuoden lopulla Ylivieskassa ja Kurikassa neljään omakotitaloon murtautuneiden kahden liettualaismiehen tuomio on lieventynyt Rovaniemen hovioikeudessa. Käräjäoikeus tuomitsi miehet törkeästä varkaudesta puolentoista vuoden vankeusrangaistuksiin. Hovioikeus piti rangaistuksen pituuden ennallaan mutta muutti tuomiot ehdollisiksi.

Kotimaan uutiset

Kaksikko murtautui kolmeen omakotitaloon Ylivieskassa ja yhteen Kurikassa marraskuussa 2013. He veivät asunnoista rahaa ja koruja yli 20 000 euron edestä. Valtaosaa varastetusta omaisuudesta ei ole löytynyt.

Hovioikeus perustelee puolentoista vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen muuttamista ehdolliseksi miesten ensikertalaisuudella. Heitä ei ole aikaisemmin tuomittu rikoksista. Oikeuden mielestä myöskään rikosten vakavuus, rikoksista ilmenevä tekijöiden syyllisyys tai heidän aikaisempi rikollisuutensa eivät edellytä vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana.

Sen sijaan Rovaniemen hovioikeus on samalla kannalla Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden kanssa tuomion perusteluista ja rangaistuksen pituudesta. Käräjäoikeus piti tekoja törkeinä, koska tekijät murtautuivat asuttuihin asuntoihin ja kyse oli laajemmasta anastussarjasta.

Lue seuraavaksi