Mobiilisovellus helpottaa automatkailua Eurooppaan

Euroopan komission julkaisema tietokantasovellus sisältää oleelliset perustiedot eri Euroopan maiden liikennesäännöistä. Sovellus on osa EU:n strategista hanketta, jonka tavoitteena on puolittaa liikennekuolemat 2010-luvun aikana.

Euroopan komissio on julkaissut mobiilisovelluksen, jonka tarkoitus on helpottaa autolla matkustamista Euroopan eri maissa.

Applen, Androidin ja Microsoftin mobiilialustoilla toimiva sovellus sisältää perustiedot eri EU-maiden liikennesäännöistä ja rajoituksista, joiden tietäminen on tarpeen ulkomaiden liikenteessä.

Yhteensä 22 eri kielellä saatavilla oleva GoingAbroad eli Matkalla Ulkomaille -sovellus antaa vastaukset kysymyksiin esimerkiksi rattijuopumusrajoista, moottoriteiden nopeusrajoituksista ja matkapuhelinten käytön rajoituksista eri Euroopan maissa.

EU:n liikenneturvallisuus nousussa

Tietokannan lisäksi sovellus sisältää tietovisan ja muistipelin, jolla sääntöjä voi kerrata. Komissio muistuttaa, että sovellusta ei ole tarkoitus käyttää ratin takana, vaan tien päällä kuskia kehotetaan pyytämään muita matkustajia katsastamaan tiedot.

Uusi sovellus on osa EU:n strategista hanketta, jonka tavoitteena on puolittaa liikennekuolemien määrä unionin alueella vuosien 2010-luvun aikana.

Liikenneturvallisuudessa on komission mukaan tehty suuria edistysaskeleita 2000-luvun aikana. 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana liikennekuolemat vähenivät komission mukaan yhteensä 43 prosentilla ja vuoteen 2013 mennessä vielä 17 prosentilla.