Brasiliaan matkustava kisaturisti taisteli lipuista miljoonien muiden kanssa – ”Kuin olisi lotossa voittanut”

Kangasalalainen Antti Lounaja matkustaa isänsä kanssa Brasiliaan seuraamaan jalkapallon MM-kisoja. Lounaja odottaa otteluilta huumaavaa tunnelmaa.

urheilu
Belgian faneja.
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Kangasalalaisen Antti Lounajan pitkäaikainen haave on toteutumassa. Hän matkustaa Brasiliaan katsomaan jalkapallon MM-kisojen jatkopelejä.

Reissusta on puhuttu monta vuotta ja suunniteltukin melkein pari vuotta.

– Hienoa, että viimein päästiin matkaan, sanoo matkan varrelta puhelimitse tavoitettu Lounaja.

Liput kahteen otteluun

Lounaja lentää isänsä kanssa Salvadoriin, päiväntasaajalle. Siellä he ovat viikon ja katsovat yhden ottelun.

Sitten he menevät toiseksi viikoksi Rio de Janeiroon. Sielläkin heillä on liput yhteen otteluun. Liput jatkopeleihin maksavat 200–300 euroa.

– Lippujen osto oli äärimmäisen vaikeaa. Sama kuin olisi lotossa voittanut, Lounaja sanoo.

Jalkapallo on siellä enemmän kuin uskonto. Se näkyy kaikessa. Semmoinen jalkapallojuhla, että ei paremmasta väliä.

Antti Lounaja

Miljoonat ihmiset hakivat lippuja samalla arvontakierroksella kuin Lounaja. Lippuja oli alle miljoona ja niistä vain 200 000 oli muille kuin brasilialaisille.

– Taistelin lipuista miljoonien muunmaalaisten kanssa. Lottokone suosi meitä ja saimme liput kolmeen peliin, Lounaja sanoo.

Luvassa ikimuistoinen jalkapallojuhla

Aikataulujen vuoksi Lounaja ja hänen isänsä menevät kuitenkin vain kahteen peliin. Liput ovat neljännesvälieräotteluun ja puolivälieräotteluun.

Salvadorin neljännesvälierässä pelaavat Belgia ja USA. Lounaja uskoo, että Rion puolivälieräotteluun tiensä selvittävät Saksa ja Ranska. Lounaja odottaa huumaavaa tunnelmaa.

– Jalkapallo on siellä enemmän kuin uskonto. Se näkyy kaikessa. Semmoinen jalkapallojuhla, että ei paremmasta väliä, Lounaja sanoo.

Lounaja kannattaa Suomen maajoukkuetta, mutta koska Suomi ei ole karkeloissa mukana, suosikkijoukkue on kisojen isäntämaa Brasilia.