Ferrarit, Porschet ja Lamborghinit tien päällä – Kumipallo4000:n reitti on salaisuus kuljettajillekin

Kumipallo4000-tapahtuma lennätti Suomen raiteille torstaina 23 urheiluautoa. Autokunnat kulkevat ympäri maan ja ehkä muissakin Pohjoismaissa kuun loppuun saakka. Reitti on salaisuus myös kuskeille.

Kotimaa
Kuvassa urheiluautoja ja niitä ihastelevia ihmisiä.
Kumipallo4000-kiertueen autot pysähtyivät ensimmäisenä iltana Pietarsaareen.Mikaela Löv-Aldén / Yle

Tuusulasta torstaina käynnistynyt tapahtuma rantautui illalla Pietarsaareen, missä autot esittäytyivät kävelykadulla ihailijoille. Matka jatkuu jälleen aamupäivällä. Päämäärän kuljettajat saavat kirjekuoressa lähdön hetkellä.

– Se on hauskaa ja sopii sellaisille, jotka pitävät pienestä jännityksestä, sanoo yksi osallistujista.

Tapahtumassa voiton vie se, jolla on paras Kumipallo-henki. Sen sijaan kilpaa ajaminen ei tapahtumaan kuulu. Kuskien ikähaitari ulottuu 20:sta 50 vuoteen.

Salaperäisyys kuuluu Isosta-Britanniasta peräisin olevan tapahtuman luonteeseen. Alkuperäisessä Gumball3000-tapahtumassa autot taittavat 5 000 kilometrin matkan halki eri maiden ja maanosien. Viime kesänä kansainväliseen ajoon osallistuneille rapsautettiin isoja sakkoja ylinopeuksista.

Suomalaisessa Kumipallossa autokuntia on mukana nyt 23. Edustettuna ovat esimerkiksi Lamborghini, Porsche, BMW M5, Ferrari ja Audi R8. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettyyn tapahtumaan osallistui tuolloin vain alle 10 seuruetta.