1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemijärvi hakee pikaisesti uutta kaupunginjohtajaa

Kemijärven talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja toimii kaupunginjohtajana siihen asti, että uusi haku alkaa. Kemijärven kaupunki purki kaupunginjohtaja Olli-Pekka Salmisen virkasuhteen eilen.

Kotimaan uutiset
Olli-Pekka Salminen Kemijärven kaupunginjohtajana.
Olli-Pekka Salminen.Jorma Korhonen / Yle

Kemijärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Heikki Nivalan mukaan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Kemijärven talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja valitaan eronneen kaupunginjohtajan Olli-Pekka Salmisen sijaiseksi. Kuvaja on sijaistanut Salmista aiemminkin esimerkiksi tämän lomien aikana.

Nivalan mukaan uusi kaupunginjohtajahaku avataan niin pian kuin mahdollista.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 7. heinäkuuta päättämään uuden kaupunginjohtajan viran täyttämismenettelystä.

Kemijärven kaupunki ilmoitti eilen illalla, että se purkaa kaupunginjohtaja Olli-Pekka Salmisen virkasuhteen. Kaupunginhallitus ja Salminen päätyivät ratkaisuun yksimielisesti. Salminen jättää tehtävänsä heinäkuun lopussa. Osapuolet eivät kommentoi ratkaisun sisältöä.

Päätös perustuu Kemijärven kaupungin ja Olli-Pekka Salmisen väliseen kaupunginjohtajasopimukseen. Sopimuksessa muun muassa mainitaan, että mikäli kaupungin etu vaatii kaupunginjohtajan virkasuhteen purkamista ja siitä yhdessä sovitaan, niin näin voidaan tehdä.

Salmisen persoona on herättänyt ristiriitaisia tuntoja Kemijärven luottamushenkilöiden keskuudessa.

Lue seuraavaksi