1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keskiaikaiset markkinat

Turussa tapahtuu viikonloppuna – liikenteessä poikkeusjärjestelyjä

Tuleva viikonloppu on yksi kesän vilkkaimmista tapahtumaviikonlopuista, kun käynnissä ovat samaan aikaan sekä Keskiaikaiset markkinat, Paavo Nurmi Marathon sekä musiikkifestivaali Turku Acoustic.

Keskiaikaiset markkinat
Markkinavilinää
Paula Koskinen / Yle

Keskiaikaiset markkinat (siirryt toiseen palveluun) alkoivat Vanhalla Suurtorilla jo torstaina ja jatkuvat sunnuntai-iltaan saakka. Suomen suurimmassa keskiaika- ja muinaistapahtumassa matkataan tällä kertaa vuoteen 1491, jolloin Turussa elettiin jälleenrakentamisen aikaa.

Perinteinen Paavo Nurmi Marathon (siirryt toiseen palveluun) juostaan lauantaina jo 23. kerran. Juoksijat kiertävät lauantaina Turun keskustan, Aurajokirannan sekä Ruissalon reiteillä. Tapahtumaan odotetaan lähes 4 000 osallistujaa.

Perjantaista sunnuntaihin Tuomiokirkkotorin valtaa akustisen musiikin festivaali Turku Acoustic (siirryt toiseen palveluun). Viikonlopun aikana kuullaan niin paikallisia, aloittelevia kokoonpanoja kuin tunnettuja nimiartistejakin. Tapahtumat ovat ilmaisia, lukuunottamatta lauantaina järjestettävää Katastrofin ainekset hyväntekeväisyyskonserttia.

Tapahtumaviikonlopun aloittaa Kupittaalla pelattava jalkapallo-ottelu, jossa vastakkain ovat TPS ja SJK.

Muutoksia liikennejärjestelyissä

Tapahtumat aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin. Viikonlopun aikana on syytä välttää seuraavia alueita:

Perjantaina klo 11.30–20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11.30-18.00 moottoriajoneuvolla ja polkupyörällä ajo on kielletty Vanhalla Suurtorilla ja Itäisellä Rantakadulla välillä Tuomiokirkkosilta–Nunnankatu.

Perjantaina klo 14.20–14.30 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12.20–12.30 liikenne pysäytetään Uudenmaankadulla Vanhan Suurtorin suojatien kohdalla Keskiaikaisten markkinoiden markkinanäytelmän aloituskulkueen vuoksi.

Lauantaina klo 7–21.00 Itäinen Rantakatu on suljettu välillä Aurasilta–Myllysilta.

Lauantaina klo 12.10–13.00 Aurakatu–Linannankatu–Ursininkatu–Puutarhakatu on joko suljettu liikenteeltä tai poliisi ohjaa liikennettä.

Lauantaina klo 12.30–18.00 Ruissalontiellä liikenne kulkee yhtä kaistaa pitkin poliisin ohjauksella.

Lue seuraavaksi