Kemin meripelastusseura sai ärhäkän pelastusaluksen

Kemin meripelastusseura on saanut uuden pelastusaluksen. Lahdesta Kemiin siirretty vene on huomattavasti nopeampi ja kätevämpi kuin seuran aikaisempi pelastusalus.

Suomen meripelastusseura
Merivartioston pelastusvene
Risto Koskinen / Yle

Lauantaina Kemin sisäsatamassa vihitään ja siunataan käyttöön meripelastusseuran uusi pelastusvene.

Suomen Meripelastusseuran Kemin yhdistyksen puheenjohtaja Kari Siimes kertoo, että vaikka uusi vene on aikaisempaa pelastusalusta pienempi, se on käytännöllisempi ja parempi alus seuran toimintaan Perämerelle.

Kemin meripelastusseuran pj Kari Siimes
Kari Siimes on tyytyväinen uuden pelastusveneen ominaisuuksiin.Risto Koskinen / Yle

– Kyseessä on 13 metriä pitkä alumiinirunkoinen vene. Tällä päästään liikkeelle aiempaa pienemmällä miehistöllä. Lisäksi alus on huomattavasti entistä nopeampi, koska maksiminopeus on 30 solmua ja aikaisemmassa pelastusaluksessa se oli 18 solmua.

Veneen nopeus ja uusittu tekniikka takaavat parhaan mahdollisen toimintavarmuuden pelastustilanteissa.

– Kun tehtävä tulee, niin pääsemme tapahtumapaikalle melkein puolta nopeammin kuin aikaisemmalla aluksella. Lisäksi veneeseen on asennettu uudet navigointilaitteet, jotka palvelevat entistä paremmin Perämerellä tapahtuvaa pelastustoimintaa, Siimes kertoo.

Veneen kastejuhla on lauantaina kello 13 Kemin sisäsatamassa.

Vapaaehtoiset auttavat vesillä tuhansia joka vuosi

Suomen Meripelastusseura on valtakunnallinen vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö. Seura avustaa ja pelastaa merihätään joutuneita ihmisiä merialueilla ja sisävesillä.

Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastivat viime vuonna todennäköiseltä menehtymiseltä 34 ihmistä. Vapaaehtoismiehistöt hoitivat vesillä 1464 eriasteista pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua sai 3160 ihmistä ja 1205 alusta.

Kemin yhdistys on perustettu vuonna 1986. Yhdistyksellä on noin 160 jäsentä, joista aktiiveja on noin 15.