Vesitornin näköalatasanteelta avautuvat huimat näköalat Ouluun -video

Oulun Puolivälinkankaan vesitornin katolta aukeavat kaupungin parhaimmat näkymät, ainakin jos on uskominen Oulun Veden Jukka Sorvistoa. Vesitornin kattotasanteelta on mahdollista ihailla Oulun kaupunkia 360 –asteen laajuudella.

Kotimaa
oulun Puolivälinkankaan vesitornio Odessan puistossa 25.6.2014
Oulun Puolivälinkankaan vesitornin näköalatasanne avataan Oulu päivien aikana myös yleisölle. Kävimme kurkistamassa, miltä maisemat näyttävät...

Puolivälinkankaan vesitornin maisematasanne avataan tänä viikonloppuna vierailijoille Oulun Päivien kunniaksi. Ympyrän muotoiselta kattotasanteelta pääsee ihailemaan kaupunkia paraatipaikalta 77 metrin korkeudesta. Monelle oululaiselle tulee yllätyksenä, että vesitornissa on maisematasanne ja observatorio.

- Kaikkiin vesitorneihin pääsee sisälle, mutta vierailut ovat rajoitettuja. Syynä on se, että vesitornit luetaan tuoretuote- ja elintarvikelaitokseksi, kertoo Oulun Päivien vesitornivierailuja valvova Jukka Sorvisto.

Millä mielin vierailija poistuu vesitornin maisematasanteelta?

- Kyllä täältä yleensä hymyssä suin lähdetään. Moni ei usko, että täältä oikeasti näkee näin kauas ja laajalle, hymähtää Jukka Sorvisto.

Maija Kopola

Yle Oulu