Venäläiset löysivät telttailun: "Rikkaat asuvat mökeissä, köyhemmät teltoissa"

Suomalaiset telttailevat leirintäalueilla ahkerammin kuin takavuosina. Myös venäläiset perheet ovat innostuneet telttailusta.

Kotimaa
Teltta leirintäalueella
Yle

Telttailun suosio on kääntynyt viime vuosina kasvuun monella leirintäalueella. Santalahden lomakylään Kotkaan tulee teltan kera etenkin paljon perheitä.

– Vanhemmat haluavat tuoda lapsensa telttailemaan, kun ovat itsekin lapsena telttailleet. Telttailun suosio alkoi kasvaa muutama vuosi sitten, kertoo vastaanottovirkailika Piia Nevalainen.

Myös venäläiset ovat löytäneet telttailun. Santalahdessa valtaosa heistä majoittuu edelleen vuokramökkeihin, mutta telttailevat venäläiset ovat uusi ilmiö.

– Venäjältä tulee paljon perheitä telttailemaan. Se on vähän niin, että rikkaat asuvat mökeissä ja köyhemmät teltoissa, Nevalainen sanoo.

Venäläiset telttailijat ovat viihtyneet hyvin myös Kouvolan Tykkimäki Campingissä. Heidän lisäkseen telttailijoita saapuu paljon Tsekistä, Sloveniasta ja Puolasta. Tosin teltta-alueen koko on puolittunut sen jälkeen, kun Tykkimäen uusi vesipuisto avautui.

– Täällä näkyy se, että myös suomalaiset ovat innostuneet telttailusta. Muista Pohjoismaista ei juuri käy porukkaa, sanoo Tykkimäki Campingin varavastaava Emma Ikävalko.

Vanhemmat haluavat tuoda lapsensa telttailemaan, kun ovat itsekin lapsena telttailleet.

Piia Nevalainen

Telttojen koko ja mukavuudet vaihtelevat sen mukaan, mitä pidemmän matkan päästä leiriytyjät ovat tulossa.

– Varsinkin ulkomaalaisten teltat näyttävät aika monimutkaisilta. Ne ovat kuin pieniä koteja. On etutelttaa tai useampi huone, Ikävalko toteaa.

Tänä kesänä viileä sää on verottanut jonkin verran telttailijoiden määrää leirintäalueilla. Varsinainen telttailusesonki alkaa leirintäalueilla perinteisesti heinäkuussa.