1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mr. Gay Finland uskalsi olla oma itsensä vasta 24-vuotiaana

Peter Linden haluaa ajaa homojen ja erityisesti nuorten asiaa. Hän ymmärtää, miltä tuntuu, kun on epävarma omasta seksuaalisuudestaan.

Kuva: Ömer Acar / mrgayfinland.fi

Mr. Gay Finlandiksi torstaina valittu raisiolainen Peter Linden haluaa ajaa homojen ja erityisesti nuorten asiaa. Hän ymmärtää, miltä tuntuu, kun ei itse ole varma omasta seksuaalisuudestaan.

Linden itse tuli kaapista vasta reilut neljä vuotta sitten, 24-vuotiaana.

– En itse asiassa sitä ennen ollut varma omasta seksuaalisuudestani, mutta sekin oli ehkä sen takia, että kielsin asioita itseltäni, Linden sanoo.

– On todella vaikea löytää oma identiteetti, jos joutuu kamppailemaan oman minän ja oman seksuaalisuutensa kanssa. Ja jos joutuu kieltämään asioita sen takia, että yhteiskunta, vanhemmat tai kaverit antavat tiettyjä normeja, joiden mukaan pitäisi elää, eikä uskalla olla oma itsensä.

Adoptio-oikeus tärkeä

Mr. Gay Finland 2014 -kilpailun alla eduskunnan lakiaisiainvaliokunta käsitteli tasa-arvoista avioliittolakia.

Jos et itse pystyisi antamaan lapsillesi vanhemmuutta, haluaisitko antaa heille katulapsen elämän vai perheen, jossa on kaksi isää tai kaksi äitiä, jotka rakastavat?

Peter Linden, Mr. Gay Finland 2014

– Se, pääsenkö naimisiin vain en, ei vähennä rakkauttani poikaystävääni, sanoo Linden mielipiteensä asiasta.

Samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeus sen sijaan herättää Lindenissä enemmän tunteita.

– On surullista, että maailmassa on Unicefin mukaan kymmeniä ellei satoja miljoonia katulapsia, ja jos adoptio-oikeus hylätään, se tarkoittaa, että jollain niistä katulapsista ei ole isiä eikä äitejä.

– Jos miettisit omia lapsiasi: jos et itse pystyisi antamaan heille vanhemmuutta, haluaisitko antaa heille katulapsen elämän vai perheen, jossa on kaksi isää tai kaksi äitiä, jotka rakastavat, Linden sanoo.