1. yle.fi
  2. Uutiset

Juvonen: En kyennyt viemään perussuomalaisten kantaa lakivaliokuntaan

Eduskunnan lakivaliokunta hylkäsi keskiviikkona kansalaisaloitteen sukupuolineutraalista avioliittolaista äänin 10-6. Valiokunnan jäsenen, kansanedustaja Arja Juvosen (ps.) sijaan kokoukseen osallistui varajäsen Mika Niikko. Juvosen ja Niikon kannat eroavat toisistaan.

politiikka

Arja Juvonen on viime päivinä joutunut selittelemään poisjääntiään tasa-arvoista avioliittolakia ajaneen kansalaisaloitteen kohtalosta äänestäneestä kokouksesta.

Perussuomalaisilla on kielteinen kanta sukupuolineutraaliin avioliittoon ja siihen liittyvään kansalaisaloitteeseen. Juvonen kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, mutta varajäsenenä toiminut Mika Niikko äänesti eduskunnan lakivaliokunnassa puolueen kannan mukaisesti tasa-arvoista avioliittolakia ajanutta kansalaisaloitetta vastaan.

Juvonen kertoo blogissaan (siirryt toiseen palveluun), ettei kyennyt viemään perussuomalaisten kantaa kokoukseen keskiviikkona. Niikko osallitui kokoukseen Juvosen sijaan.

–Perussuomalaisen puolueen kanta tasa-arvoiseen avioliittoon on kielteinen. Koska kanta on erilainen kuin omani, en kyennyt viemään sitä lakivaliokuntaan.

Juvonen: Toivon jokaisen äänestävän omantuntonsa mukaisesti

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini on julkisuudessa todennut, että puolueen kansanedustajat ovat sitoutuneet vastustamaan sukupuolineutraalia avioliittolakia. Tavallisempaa on, että kansanedustajat ovat saaneet äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista vapaasti.

Blogissaan Juvonen toivoo kansanedustajien äänestävän laista omantunnon mukaisesti.

–Toivon myös, että kun asiaa käsitellään suuressa salissa, niin jokainen kansanedustaja voi ja rohkenee äänestää omantuntonsa mukaisesti.

Yle Uutisten tavoittama Juvonen ei suostunut arvioimaan tarkemmin omaa tai puolueensa toimintaa kansalaisaloitteen ympärillä.

Lue seuraavaksi