Fiksut palokuntanuoret eivät häröile suurleirilläkään

Porin Kirjurinluodossa sunnuntaina alkavan palokuntanuorten Viksu-suurleirin aamut aloitetaan kolmirivissä. Projektivastaava Terhi Kivijärvi kehuu järjestelyjen yli 3000 nuoren jättikokoontumisessa sujuvan hyvin, koska leiriläisillä ei ole tapana häröillä.

Kotimaa
Viksu-paloleiri on Kirjurinluodossa Porissa.
Yle / Rami Koivula

Palokuntanuorten suurleiri VIKSU 2014 alkaa tänä viikonloppuna Porin Kirjurinluodossa. Koulutusleiri tarkoittaa 7-17-vuotiaille sovellettua kurssitusta. Leiri ei kuitenkaan ole pelkkää tiukkaa koulutusta, vaan lisäksi ohjelmassa on myös seikkailua kiipeilyradalla, linnunpönttöjen rakentamista, nuorten keskustelutilaisuus VIKSU-areenalla, vesipuisto ja diskoilua.

Projektivastaava Terhi Kivijärvi kertoo, että valtava nuorisojoukko on hyvin hallittavissa, sillä kaikki tapahtuu järjestelmällisesti.

- Aloitamme aamut kolmirivissä. Siihen myös päätetään ilta. Ohjelmaan ei kuulu häröilyä, Kivijärvi naurahtaa.

Presidenttikin vierailee

Ensi keskiviikkona leirillä on vierailupäivä. Silloin leirin vahvuus 3000 ihmisen määrä tuplaantuu, kun vanhemmat ja sukulaiset tulevat tervehtimään leiriläisiä.

Projektivastaava Terhi Kivijärvi kertoo, että nuorisoleirillä on laaja ikähaarukka: 0 - 87 vuotta.

– Meillä on nimittäin munkinpaistajana 87-vuotias Hertta, joka paistaa joka päivä 3000 munkkia - ja vierailupäivänä tietenkin tuplamäärän, Kivijärvi kehaisee.

Ensi tiistaina leirille saapuvat vierailemaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.