1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Golden Gaten silta saamassa turvaverkon – syynä synkät itsemurhaluvut

Turvaverkkoa on suunniteltu San Franciscon kuuluisalle sillalle jo vuosikymmeniä, mutta rahoitus on puuttunut. Viranomaiset hyväksyivät 76 miljoonan dollarin eli noin 56 miljoonan euron rahoituksen hankkeelle perjantaina.

Kuva: Andrew Gombert / EPA

San Franciscon kuuluisalle Golden Gaten sillalle aiotaan rakentaa turvaverkko sillalta tapahtuvien itsemurhien vähentämiseksi. Yhdysvaltalaisviranomaiset hyväksyivät perjantaina 76 miljoonan dollarin eli noin 56 miljoonan euron rahoituksen hankkeelle.

Yhdysvalloissa on oltu huolissaan sillalta tapahtuneista itsemurhista. Turvaverkon rakentamisesta on keskusteltu vuosikymmeniä.

Sillalta tehtiin viime vuonna 46 itsemurhaa, mikä on kaikkien aikojen suurin määrä sillan historiassa. Golden Gaten silta avattiin vuonna 1937 ja yli 1 400 ihmistä on tehnyt sillalta itsemurhan.

Viranomaiset hyväksyivät turvaverkon rakentamisen sillalle jo vuonna 2008, mutta rahoituksen järjestäminen on ollut ongelma. Vauhtia turvaverkon rakentamiseen toi kaksi vuotta sitten hyväksytty laki, jonka mukaan turvaverkkojen rakentamiseen myönnetään liittovaltion rahoitusta.

Sillalle on tarkoitus rakentaa kuusi metriä korkea turvaverkko molemmille puolille. Viranomaiset ovat myös vakuuttaneet, ettei turvaverkko pilaa kuuluisan maamerkin ulkonäköä.

Turvaverkon on tarkoitus valmistua vuonna 2018.