Seta palkitsi Itellan ja Paavo Arhinmäen

Seta palkitsi Helsinki Pride -tapahtumassa Paavo Arhinmäen työstä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta sekä Itellan Tom of Finland -postimerkin julkaisemista.

politiikka
Tom of Finland -postimerkkiarkki.
Itella Posti Oy

Seta jakoi lauantaina Helsinki Pride -tapahtuman puistojuhlassa vuosittaiset huomionosoituksensa, Asiallisen tiedon omenat. Palkinnon saivat kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) ja Itella.

Tasa-arvolain uudistus ja sateenkaarilippu toivat Arhinmäelle palkinnon

Arhinmäki palkittiin pitkäjänteisestä työstään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta erityisesti kulttuuriministerinä toimiessaan.

Setan Perustelujen mukaan Arhinmäki on puolustanut vähemmistöjen oikeuksia johdonmukaisesti koko uransa aikana. Kulttuuri- ja urheiluministerinä Arhinmäki nosti ihmisoikeuksia esiin julkisilla kannanotoilla, kuten liehuttamalla sateenkaarilippua Moskovassa yleisurheilun MM-kisoissa.

Tasa-arvoasioista vastaavana ministerinä toimiessaan Arhinmäki tilasi tutkimuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta urheilussa.

Ministerinä toimiessaan Arhinmäki valmisteli nyt eduskunnan käsittelyssä olevan tasa-arvolain uudistuksen. Lain uudistuksessa sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä kielletään kaikilla elämänalueilla. Laki velvoittaa työnantajat, viranomaiset ja koulutuksen järjestäjät ehkäisemään sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun kohdistuvaa syrjintää.

Palkinnon perusteluissa kiitetään myös Arhinmäkeä nuorisojärjestöjen yhdenvertaisuustyön tukemisesta.

Itella palkittiin Tom of Finland -postimerkin julkaisemisesta

Itella palkittiin kansainvälistä huomiota jo ennakkoon keränneen Tom of Finland -postimerkin julkaisemisesta.

Itellalta ilmestyy syyskuussa postimerkkijulkaisu Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin kunniaksi. Laaksonen on yksi Suomen maailmalla tunnetuimpia kuvataiteilijoita.

Postin mukaan homoeroottiset merkit ovat saaneet poikkeuksellisen paljon kansainvälistä huomiota. Kun postimerkkien ennakkomyynti alkoi, Itellan verkkokauppa kaatui hetkellisesti kävijäryntäyksen vuoksi.

Setan perustelujen mukaan postimerkkijulkaisu on merkittävä kulttuuriteko ja esimerkki siitä, miten yritys voi hyödyntää myönteisesti liiketoiminnassaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta.