Baijeriin perustetaan pakolaisten telttaleirejä

Syyrian, Irakin ja Afrikan ongelmat näkyvät Saksan Baijerissa. Pakolaisia on niin paljon, ettei kunnollisia majoitustiloja enää löydy viranomaisten ponnisteluista huolimatta.

Ulkomaat

Saksan eteläosaan on tullut alkuvuoden aikana poikkeuksellisen paljon pakolaisia. Seudulla toimivat pakolaisten vastaanottokeskukset ja asuntolat ovat täynnä. Viranomaiset joutuvat ottamaan käyttöön pakolaisten telttamajoituksen, kertovat saksalaiset tiedotusvälineet.

Kun viime vuonna koko Baijerin osavaltioon tuli keskimäärin 50 pakolaista päivässä, torstaina yksin Müncheniin tuli 200 ihmistä, perjantaina 150 ja viikonlopun aikana odotetaan taas 200 ihmistä, kertoo Baijerin sosiaaliministeri Emilia Müller Süddeutsche Zeitung (siirryt toiseen palveluun) -lehdessä.

- Määrät ovat räjähtäneet. [Pakolais]virta on ylittänyt kaikki ennusteemme, Müller jatkaa Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun) -lehden haastattelussa. Pakolaisten majoittamisesta vastaava hallinto työskentelee hänen mukaansa kriisiteholla.

Osavaltioon oli tämän vuoden aikana toukokuun loppuun mennessä tullut noin 8 000 pakolaista ja koko vuoden määräksi ennustetaan 22 000:a.

Pakolaiset ovat peräisin lähinnä Syyrian ja Irakin konfliktialueilta sekä Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

Münchenissä pakolaisten ensisijoitustila Bayernkaserne on täynnä, samoin pakolaisille rakennettu konttikylä, Containerdorf. Kaupunki ei enää kykene hankkimaan riittävää määrää hotellihuoneita. Jopa entinen Saksan armeijan ajoneuvojen huoltohalli on otettu majoituskäyttöön.

Ratkaisuksi joudutaan ottamaan telttamajoitus. Ensimmäiset teltat nousevat jo tänään lauantaina Bayernkasernen alueelle. Myös Nürnbergin lähelle Zirndorfiin perustetaan telttakylä.

Teltat kelpaavat väliaikaisratkaisuksi, mutta Baijerin on löydettävä muu ratkaisu pakolaisongelmaan viimeistään syksyllä, kun ilmat kylmenevät.