1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pride-kulkueessa ennätysmäärä osallistujia

Poliisin arvion mukaan Pride-kulkueessa on jopa 20 000 osallistujaa.

Kuva: Yle

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta juhlistava Pride-kulkue liikkuu Helsingin keskustassa lauantaina. Poliisi kertoo, että kulkueväki on rauhallista ja tunnelma hyvä.

Poliisin arvion mukaan Senaatintorilta lähteneeseen kulkueeseen osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia.

– Hyvältä näyttää. Ennen kulkueen lähtöä Senaatintorin ja Suurkirkon portaat olivat täynnä ihmisiä. Arvion mukaan osallistujia on jopa 20 000, ylikomisario Pekka Kallio kertoo.

Viime vuonna kulkueeseen osallistui 8 000–9 000 ihmistä.

Helsinki Priden tapahtumatuottaja Senni Moilanen arvioi perjantaina, että kulkueeseen osallistuvien määrä voi kasvaa, johtuen eduskunnan lakivaliokunnan keskiviikkona tekemästä hylkäävästä päätöksestä kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisesta avioliittolaista.

– Nyt jos koskaan on aika lähteä marssimaan yhdenvertaisuuden puolesta, jotta myös päättäjät näkevät, että näiden asioiden takana on todella monta suomalaista, kehotti Moilanen.

Kulkue ruuhkauttaa keskustaa

Pride-kulkue aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä Helsingin keskustan alueella. Poliisin mukaan Lönnrotinkatu, Bulevardi, Senaatintorin ympäristö sekä Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin ympäristö ruuhkautuivat.

Poliisi kehottaa Etelä-Helsinkiin kulkueen aikana pyrkiviä liikkumaan rantareittien kautta kiertääkseen kulkueen aiheuttamat ruuhkat.

Ihmiset marssivat tasa-arvoisuuden puolesta Helsinki Pride 2014 -tapahtumassa 28. kesäkuuta 2014. Kuva: Yle