Hyppää sisältöön

Pori Jazz itsevarmana: Puistobluesin kohtalo ei uhkaa meitä

Pori Jazzissa ei pelätä Järvenpään Puistobluesin kaltaista yleisöromahdusta. Alkoholimääräykset tiukentuivat molemmilla festivaaleilla ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Puistobluesin yleisömäärä puolittui aiemmista vuosista. Jazzeille yleisöä odotetaan jopa aiempaa enemmän.

Piknik-tunnelmaa Porin Jazzeilla. Kuva: Mari Kunttu / Yle

Pori Jazzissa uskotaan, että festivaalin kävijämäärä saattaa jopa kasvaa viime vuotisesta. Järvenpään Puistobluesissa ensimmäinen festivaali ilman omia alkoholijuomia sujui täysin erilaisissa merkeissä. Yleisömäärä puolittui aiemmista vuosista. Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulaisen mukaan festivaaleja ei voi verrata toisiinsa.

– Puistobluesin tilanne ei pelota meitä. Olemme kaksi erillistä tapahtumaa. Ja jos tarkastelee Jazzin ennakkomyyntiä, niin olemme merkittävästi edellä pariin viime vuoteen verrattuna.

"Tällä mallilla nyt mennään"

Miikkulaisen mukaan puheet siitä, että Jazz harkitsisi vielä muutoksia anniskelun järjestämiseen, ovat perusteettomia.

Olemme ennakkomyynnissä merkittävästi edellä

Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen

– Viranomaiskeskustelut on jo osaltamme käyty ja tällä mallilla tullaan etenemään. Varmasti tästä vuodesta opitaan paljon ja kehittämisen paikkojakin voi löytyä. Ensi vuodeksi tehdään sitten tarpeen vaatimia muutoksia, Miikkulainen toteaa.

Miikkulainen muistuttaa, että Pori Jazzin käytäntö on nykyisen lainsäädännön puitteissa hyvin salliva.

– Koko areenan ylärinne on käytännössä anniskelualuetta eli voit viedä vilttisi sinne. Aluetta ei ole lokeroitu mitenkään. Mielestäni se on erittäin hyvä malli, Miikkulainen sanoo.