1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Talousvaikeudet

Northlandin talousvaikeudet jatkuvat – maksut jäihin toistaiseksi

Pohjois-Ruotsin Pajalassa toimiva kaivosyhtiö Northland joutuu lykkäämään maksujaan tuonnemmaksi talousvaikeuksien vuoksi. Yhtiössä aloitetaan myös uudelleenjärjestely, jonka vaikutusta esimerkiksi työntekijöille ei vielä osata tarkoin arvioida.

Kaunisvaaran kaivos Kuva: Yle

Kaivosyhtiö Northlandin talousvaikeudet jatkuvat. Rautamalmin maailmanmarkkinahinnan pysyminen alamaissa ajaa yhtiön uudelleenjärjestelyihin ja lykkäämään maksujaan yhteistyökumppaneilleen ja velkojilleen.

Kaivosyhtiön tiedotteen mukaan rautamalmin hinta on nyt niin alhainen, että yhtiön on ollut pakko tarkistaa suunnitelmiaan. Northland on päättänyt toistaiseksi olla aloittamatta tuotantoa toisella tuotantolinjalla Kaunisvaarassa.

Tuotannon laajentamisen asemesta yhtiö keskittyy nyt säästämään kustannuksissa, jotta se pystyy jatkamaan toimintaansa nykyisillä rautamalmin maailmanmarkkinahinnoilla.

Osana säästöohjelmaa yhtiö ilmoittaa lykkäävänsä maksujaan tavarantoimittajille ja yhteistyökumppaneille ja velkojilleen toistaiseksi. Northland kertoo myös aloittaneensa neuvottelut uuden kumppanin kanssa.

Osana uutta strategiaa yhtiö aloittaa organisaatiouudistuksen, jolla voi olla myös vaikutuksia henkilöstöön. Neuvottelut asiasta ammattiliittojen kanssa on aloitettu, kertoo yhtiö tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).