Korkeasaaren kuningasmerikotkat saivat poikasia ensimmäistä kertaa

Toukokuussa kuoriutuneet poikaset ovat sekä Korkeasaaren että kotkapariskunnan ensimmäiset. Luonnossa kuningasmerikotka on luokiteltu vaarantuneeksi.

Kotimaa
Korkeasaaren kuningasmerikotkien poikaset emonsa kanssa
Kuningasmerikotkien poikaset ovat kasvavaneet muutamassa viikossa lähes emolintujen kokoisiksi.Korkeasaaren arkisto/Kirsi Pynnönen-Oudman

Korkeasaaren kuningasmerikotkat hoivaavat kahta poikastaan Karhulinnan viereisessä suuressa lentotarhassa. Poikasten kuoriutuminen toukokuun puolivälissä oli iloinen yllätys, sillä 6-vuotiaat emolinnut olivat vasta saavuttaneet sukukypsyyden. Kotkavanhemmat saapuivat Korkeasaareen vuonna 2009 Tallinnan ja alankomaalaisen Avifaunan eläintarhoista.

Merikotkaperheen pesä on kielekkeellä kuuden metrin korkeudessa ja poikasten vointia tarkkaillaan pesäkameran välityksellä. Luonnossa molempien poikasten selviytyminen olisi epätodennäköistä, mutta eläintarhassa molemmilla on hyvät mahdollisuudet varttua aikuisikään.

Kuningasmerikotkia elää luonnossa noin 5 000 yksilöä Kaukoidän pohjoisilla rannikkoseuduilla. Laji on luokiteltu vaarantuneeksi. Kotkia uhkaavat sopivien elinalueiden tuhoutuminen, liikakalastus ja ympäristömyrkyt. Tänä vuonna maailman eläintarhoissa on kuoriutunut yhteensä 14 poikasta.