Peltolassa nähtiin tarjoilijattaria ja pesukarhu

Kawacon 2014 toi mielikuvituksellisia hahmoja Joensuuhun cosplay-harrastajien myötä. Japanilaiseen nuoriso- ja populaarikulttuuriin keskittyvässä tapahtumassa manga, anime ja cosplay näyttäytyvät improvisaation, piirtämisen ja pelaamisen muodoissa.

Kuva: Mari Nupponen / Yle

Japanilaisen nuorisokulttuurin harrastajat kokoontuvat Kawaconiin harrastamaan kaikkea kulttuurigenreen liittyvää yhdessä toisten samanhenkisten kanssa.

Moni Kawaconiin tulleista harrastaa cosplayta eli pukeutumista kuvitteelliseksi sarjakuva-, animaatio-, peli- tai elokuvahahmoksi. Tämä näkyy myös joensuulaisen Milla Puhakan pukeutumisessa.

– Minä olen tää Teemo pelistä League of Legends. Teemo on siis pieni, varmaankin joku pesukarhu, joka ampuu tällaisella piippupyssyllä, Puhakka kertoo.

Puhakka on monien muiden osallistujien tapaan pukeutunut kuvitteelliseksi hahmoksi ja Kawaconissa jokainen voi toteuttaa itseään ja mielikuvitustaan ennakkoluulottomassa ympäristössä.

– Nämä cossithan on kaikilla ihan mahtavia, että on mukava ollut katsella. Saa olla tällaisten kanssahörhöjen mukana täällä, toteaa joensuulainen Elina Lehikoinen.

Cosplay on ilmaisunvapautta

Myyntipöydät notkuvat animea, mangaa ja japanilaisesta populaarikulttuurista ammentavia asusteita ja vaatteita. Samassa tilassa toimii myös kahvila, joka on toteutettu tyylilleen uskollisesti tarjoilijoita myöten.

Ilomantsilainen Roope Rimpiläinen on pukeutunut ranskalaista palvelijatarta tyylittelevään asukokonaisuuteen, johon kuuluu meikkien ja asusteiden lisäksi naisellinen, lyhythelmainen mekko ja Miku Hatsune -peruukki.

Saa olla tällaisten kanssahörhöjen mukana täällä.

Elina Lehikoinen

– Me olemme meidoja eli me palvelemme kahvilan asiakkaita. Saatamme asiakkaat pöytään, otamme tilauksen ja saatamme maksamaan, kertoo meidona työskentelevä Roope Rimpiläinen.

Japanilaisessa nuorisokulttuurissa hahmoiksi pukeutuessa sukupuolella ei ole merkitystä ja mieskin voi pukeutua naispuoleiseksi hahmoksi.

Kawacon 2014 on alaikäisille lapsille ja nuorille suunnattu pääsymaksullinen tapahtuma. Pelaamisesta kiinnostuneille on järjestetty Kawaplay, jossa voi tutustua erilaisiin peleihin aina lautapeleistä larppaamiseen.

Tapahtuma järjestettiin Joensuussa Pohjois-Karjalan ammattiopisto Peltolassa Kawacon ry:n voimin.

TÄYDENNETTY: 1.7.2014 klo 08:22. Lisätty tiedot tapahtuman ajankohdasta.