Solidium ei usko valtasuhteiden Stora Ensossa muuttuvan: "Toimitusjohtajan valinta ei ole passikysymys"

Valtion omistajaohjausyhtiö Solidiumin toimitusjohtaja katsoo, ettei valinnassa ollut kyse Suomi-Ruotsi-maaottelusta. "Kyse on siitä, että saadaan parhaat ihmiset."

talous

Valtion omistajaohjausyhtiön toimitusjohtaja Kari Järvinen kiittelee Stora Enson uuden toimitusjohtajan valintaa. Järvisen mukaan on hyvä että uusi toimitusjohtaja löytyi talon sisältä.

– En näe tässä mitään Suomi–Ruotsi-maaotteluasetelmaa. Toimitusjohtajan valinta ei ole mkään passikysymys. Kyse on siitä, että saadaan parhaat ihmiset ja oikeat resurssit oikeille paikoille.

– Se, että uusi toimitusjohtaja löytyi nopeasti ja vielä talon sisältä, on tietysti hyvä asia.

Suomen valtio on omistajaohjausyhtiö Solidiumin kautta Stora Enson suurimpia omistajia. Solidiumin Järvinen katsoo, ettei Karl-Henrik Sundströmin valinta aiheuta muutoksia yhtiön valtasuhteisiin

– Yhtiössä valtaa käyttää yhtiön ja hallitus ja sen valitsema toimitusjohtaja ja siinä ei tietenkään mitään muutoksia tapahdu.

– Kun nykyinen toimitusjohtaja Jouko Karvinen ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä, prosessia oli hyvä viedä ripeästi eteen päin. Aina välillä on hyvä vaihtaa vetäjää. Uskon että yhtiöllä on ihan hyviä mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa ja tehdä se kannattavasti.

Stora Enson suurimmat haasteet ovat vaikea markkinatilanne ja kannattavuuden kehittäminen.

– Se on selvä että toimiala on edelleen varsin haastavassa tilanteessa, keskeinen haaste on tietysti kannattavuuden kehittäminen sekä uusien kasvumahdollisuuksien hyväksi käyttö.

– Stora Enso on eritäin merkittävä ja hieno suomalainen pörssiyhtiö ja se tulee sellaisena pysymään, Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen sanoo.